In contextul in care legea darii in plata a fost adoptata miercuri de Camera Deputatilor, sistemul bancar se intreaba daca acest deznodamant ar fi putut fi evitat. “Cu siguranta, ca bancheri, am fi putut comunica mai bine. Dar, sincer, a fost dificil sa luptam cu demagogia si sa transmitem anumite mesaje, uneori prea tehnice, in conditiile in care media cere simplitate si argumente usoare”, spune Lhotte.

Legea darii in plata, ADOPTATA. Cum arata varianta finala

Legea darii in plata, ADOPTATA. Cum arata varianta finala

Seful BRD a mai subliniat ca sistemul bancar trebuie reorganizat, deoarece este evident ca ambele institutii care reprezinta interesele bancilor – ARB si CPBR- nu au comunicat eficient in privinta acestei legi. “Cred ca cele doua asociatii ar trebui sa fuzioneze. Comunitatea bancara are nevoie de o singura voce, mult mai puternica”, a mai spus Lhotte.

Actionarii BRD Societe Generale i-au prelungit vineri mandatul lui Philippe Lhotte in consiliul de administratie al bancii pentru inca patru ani. BRD este a doua banca din Romania in functie de active si este detinuta de grupul francez Societe Generale.

Mesajul sefului BRD pentru asociatiile bancare dupa darea in plata

Mesajul sefului BRD pentru asociatiile bancare dupa darea in plata

Cititi in editia de luni interviul complet cu Philippe Lhotte, CEO-ul BRD.