Bancherii din Marea Britanie ar putea primi bonusurile cu 10 ani intarziere

Bancherii din Marea Britanie risca sa primeasca bonusurile cu pana la 10 ani intarziere, ca masura de crestere a responsabilitatii indutriei financiare, potrivit unui raport pregatit de o influenta comisie a Parlamentului de la Londra, obtinut de Financial Times si preluat de CNBC.

In prezent, bonusurile bancherilor din centrul financiar londonez sunt esalonate pe perioade de pana la trei ani.

Membrii comisiei isi pregatesc raportul inca din luna martie, dupa sase luni de audieri la care au fost invitati sute de martori.

Comisia se va reuni luni si marti, iar raportul ar putea fi publicat peste doua saptamani, daca va fi adoptat cu majoritate de voturi.
Comisia a fost infiitata in urma scandalului privind manipularea indicelui de dobanda LIBOR si a altor investigatii rasunatoare privind neregulile comise de bancile din Marea Britanie, precum inducerea clientilor in eroare in privinta asigurarii pentru neplata creditelor.

Rapoartele interimare prezentate anterior de comisie au facut valuri in Marea Britanie. Intr-unul dintre rapoarte, comisia a criticat dur managementul bancii HBOS inainte de a fi absorbita de urgenta de Lloyds Banking Group pentru a evita un faliment rasunator. In urma raportului, fostul presedinte al HBOS, Sir James Crosby, a cerut sa i se retraga titlul de cavaler si sa i se reduca pensia, scrie Mediafax.

Se anticipeaza ca raportul final va fi la fel de dur, cu recomandari privind sistemul de compensatie financiara a bancherilor, privind standardele profesionale si un nou mecanism de sanctionare a neregulilor.

Potrivit informatiilor aparute anterior in presa, raportul va recomanda ferm divizarea Royal Bank of Scotland astfel incat activele viabile sa fie despartite de cele toxice, propunere care ar putea impiedica planurile guvernului pentru o privatizare rapida a institutiei de credit nationalizate in urma crizei financiare din 2008-2009.

Sursa foto: Freedigitalphotos.net

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri