"Ne dorim de la ASF reguli clare si o predictibilitate a actului de reglementare. Pentru investitorii straini existenti, dar si pentru cei care intentioneaza sa intre pe piata asigurarilor, predicitibilitatea legislativa este elementul esential in luarea deciziei de a intra sau de a ramane pe o piata iar industria asigurarilor nu face exceptie de la aceasta regula", a declarat Remi Vrignaud, presedintele UNSAR.

De asemenea, presedintele Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare din Romania (UNSAR) a adaugat ca este necesar ca noua autoritate de supraveghere financiara (ASF) sa dea dovada de transparenta in luarea deciziilor privind piata asigurarilor.

"Aceasta s-ar traduce prin furnizarea in mod deschis, explicit si oportun a tuturor informatiilor care au relevanta pentru operatorii din piata dar si a celor care se adreseaza publicului larg. Serviciile financiare se bazeaza pe increderea populatiei in sistem, astfel ca orice autoritate de supraveghere este pilonul central care vegheaza la respectarea angajamentelor luate de operatorii din pietele supravegheate, catre clientii lor", a precizat Remi Vrignaud (foto), la conferinta UNSAR .

Parlamentul a aprobat, marti, numirea celor 11 membri ai Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara, in conditiile in care parlamentarii PDL si PPDD s-au retras din sala, scrie Mediafax.

Astfel, Dan Radu Rusanu, in calitate de presedinte al ASF, a primit 364 voturi "pentru" si 6 "impotriva", Daniel Daianu, ca prim-vicepresedinte, a intrunit 365 voturi "pentru" si 5 "impotriva", Tudor Daniel George - vicepresedinte - 354 voturi "pentru", 16 "impotriva", Mircea Ursache - vicepresedinte - 363 voturi "pentru" si 7 "impotriva", Ion Giurescu - vicepresedinte - 365 "pentru" si 5 "impotriva".

Pentru membrii neexecutivi, rezultatul votului a fost urmatorul: Marian Sarbu - 365 voturi "pentru" si 5 "impotriva", Biro Albin - 347 voturi "pentru" si 23 "impotriva", Marian Marzac - 365 voturi "pentru" si 5 "impotriva", Corneliu Moldoveanu - 365 voturi "pentru" si 5 "impotriva", Gheorghe Marcu - 365 voturi "pentru" si 5 "impotriva", Dorina Teodora Mihailescu - 364 voturi "pentru" si 6 "impotriva".

Membrii ASF sunt numiti pentru un mandat de 5 ani.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Carpatica, un nou caz Astra? Isi poate "permite" ASF inca un faliment?