Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Dancila, care a fost dezbatuta si votata astazi in Parlament, a trecut cu 238 de voturi "pentru" si 4 voturi "impotriva".

UPDATE 14:57: "Plecam cu datoria implinitita. Am reusit sa indeplinim foarte multe obiective din program, obiective pe care oamenii le-au vazut si le-au simtit. Le doresc sa vina in plenul Parlamentului cat mai repede cu o noua formula guvernamentala. Fac apel la presedintele Iohannis sa nominalizeze cat mai curand un premier, chiar astazi", a precizat ca Viorica Dancila.
UPDATE 14:45: Guvernul Dancila nu mai e. A intrat in istorie si foarte sus in topul cabinetelor incompetente de care aceasta tara a avut parte, scrie Dan Barna pe pagina de Facebook.
UPDATE 14:40: Ludovic Orban: Cosmarul pe care il traieste Romania de 3 ani a incetat astazi. Parlamentul Romaniei a demis Guvernul PSD care si-a batut joc de Romania asa cum nu si-a batut joc nimeni in ultimii 30 de ani.

UPDATE 14:35: Guvernul a cazut conform declaratiilor facute de un reprezentant Pro Romania, cu 238 de voturi "pentru" si 4 voturi "impotriva".

Guvernul Dancila va trebuie sa plece, astfel, la putere, dupa o dimineata plina de atacuri atat din partea puterii, cat si a opozitiei. Puterea s-a axat pe aceleasi mesaje - cresterea pensiilor si a salariilor bugetarilor, faptul ca Romania are cea mai mica datorie publica din Uniunea Europeana si faptul ca, in urma cu 9-10 ani, Guvernul Boc a taiat aceste pensii si salarii.

De partea cealalta, opozitia a subliniat incalcarea flagranta a programului de guvernare, promisiunile fara acoperire, dar si faptul ca PSD a indatorat Romania cu sume record.

-

Citeste si:
Fifor nu mai este sef de campanie al PSD la alegerile prezidentiale
Schimbari dupa CEX: Mihai...

Sursa foto: Agerpress foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
UPDATE Dancila isi lanseaza candidatura la prezidentiale. Declaratii.