Compania Astra Asigurari a castigat licitatia organizata de operatorul national de transport aerian Tarom pentru achizitia de servicii de asigurare CASCO pentru aeronave civile si piese de schimb si de asigurare de raspundere fata de pasageri, bagaje, marfa, posta si terti pentru perioada cuprinsa intre 1 septembrie 2013 – 30 august 2014.

Flota Tarom este formata din 24 aeronave, dintre care doua Airbus 310-300, patru Airbus 318-100, patru Boeing 737-300, patru Boeing 737-700, o aeronava Boeing 737-800, sapte aeronave ATR 42-500, respectiv doua aeronave ATR 72-500. Astra este asiguratorul flotei Tarom pentru al saptelea an consecutiv.

Licitatia castigata de Astra include inclusiv asigurarea de reducere a fransizei CASCO deductibila la aeronave si motoare de schimb. "La nivel local suntem lideri pe segmentul de asigurari de aviatie de ani buni, prin urmare ne concentram pe extinderea serviciilor de asigurari de aviatie in Europa si America Latina", spune Iulius-Alin Bucsa, presedinte directorat, Astra Asigurari.

Principalii clienti ai Astra pe asigurari de aviatie sunt: Tarom, Blue Air, Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti, Aeroportul International Bucuresti Baneasa – Aurel Vlaicu, Aeroportul International Timisoara, Aeroportul International Mihail Kogalniceanu - Constanta, Romaero, Autoritatea Aeronautica Civila Romana, Germania Flug.

De altfel, Astra Asigurari administreaza, de peste 20 de ani, aproape toate contractele din domeniul aviatiei din Romania, inclusiv Tarom (cel mai mare client local in domeniul asigurarilor de mijloace de transport aerian).

Compania Astra Asigurari a platit cele mai mari daune din piata de asigurari aviatice din Romania. Este vorba despre cea mai mare dauna platita vreodata in Romania, pentru incidentul in care a fost implicata, in anul 1991, aeronava prezidentiala (33 milioane de dolari care apartinea ROMAVIA).

De asemenea, a platit 10 milioane de dolari pentru o aeronava Tarom ca urmare a incidentului aviatic de pe Aeroportul "Henri Coanda" Otopeni din decembrie 2007, iar in aprilie 2008, Astra Asigurari a platit 4,2 milioane de dolari pentru o aeronava ROMAVIA.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri