Tarom a prelungit pentru patru luni polita Astra pentru asigurarea aeronavelor

Operatorul aerian Tarom a prelungit cu Astra polita de asigurare a flotei de aeronave pentru patru luni, incepand de la 1 mai, perioada in care va fi reluata procedura de licitatie pentru incheierea unui nou contract.

"Referitor la solicitarea privind contractul pentru asigurarea flotei Tarom, va informam ca a fost prelungit contractul cu Astra Asigurari pentru o perioada de patru luni, timp in care se reia procedura de licitatie pentru incheierea unui nou contract de asigurare a flotei", se arata intr-un raspuns al Biroului de presa al Tarom. Polita anterioara a fost valabila perioada 1 mai 2012 - 30 aprilie 2013, noteaza Mediafax.

Cu o flota de 24 de aeronave, Tarom este cel mai mare client local in domeniul asigurarilor de mijloace de transport aerian.

La inceputul lunii aprilie, Tarom a anuntat, pe pagina e-licitatie.ro, ca intentioneaza sa organizeze o licitatie pentru achizitionarea de servicii de asigurare a flotei, in baza unui contract cu o valoare estimata la 2,4 milioane de dolari. Data prevazuta pentru inceperea procedurilor de adjudecare era 1 mai, se arata in anuntul operatorului aerian.

Licitatia a fost suspendata de Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC), in urma unei contestatii depuse de Astra.

In aceeasi zi, premierul Ponta aanuntat ca flota Tarom va fi asigurata fara ca operatorul sa mai deruleze proceduri de achizitii publice, dupa ce Guvernul va emite o ordonanta de urgenta in acest sens, care a fost adoptata pe 16 aprilie.

Astra este liderul pietei locale a asigurarilor dupa veniturile aferente anului 2012. Urmatoarele doua locuri sunt ocupate de Omniasig VIG si Allianz-Tiriac Asigurari.

Anul trecut, subscrierile Astra au crescut cu 12,3%, la 1,13 miliarde de lei.

Compania a fost infiintata in anul 1991 si are un capital social de 192,71 milioane de lei, controlat de The Nova Group Investments Romania SA - 72,68% si Epsilon Estate Provider SRL- 27,02%, alaturi de mai multe persoane fizice si juridice, cu o participatie reprezentand 0,3% din capitalul social.

The Nova Group Investments Romania si Epsilon Estate Provider sunt controlate indirect de omul de afaceri Dan Adamescu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
TAROM a reluat zborurile către Republica Moldova
Setari Cookie-uri