"Admite cererea de suspendare a procedurii formulata de Asigurare-Reasigurare Astra, in contradictoriu cu Compania Nationala de Transporturi Aeriene Romane Tarom. Prezenta decizie este obligatorie pentru parti (...). Impotriva prezentei decizii se poate formula plangere, in termen de 5 zile de la comunicare", se arata intr-o decizie a CNSC din 10 aprilie, scrie Mediafax.

La inceputul lunii aprilie, Tarom a anuntat ca va organiza o licitatie pentru achizitionarea de servicii de asigurare a flotei, in baza unui contract cu o valoare estimata la 2,4 milioane de dolari. Data prevazuta pentru inceperea procedurilor de adjudecare este 1 mai, se arata in anuntul Tarom.

Flota companiei a fost asigurata in ultimii ani de Astra Asigurari.

Citeste si:

"In prezent este in vigoare intre Tarom si Astra Asigurari contractul de servicii de asigurare casco pentru aeronave civile si piese de schimb (inclusiv asigurare de reducere a fransizei casco deductibile la aeronave si motoare de schimb), asigurare de raspundere fata de pasageri, bagaje, marfa, posta, terti. Acest contract a intrat in vigoare la data de 1 mai 2012 si expira la data de 30 aprilie 2013. In perioada 2008-2012 prestatorul serviciilor de asigurare mentionate mai sus a fost de asemenea Astra Asigurari, pe baza de contracte cu durata de valabilitate a cate 12 luni, fiecare contract fiind incheiat in urma procedurilor de licitatie deschisa. Nu putem comunica sumele aferente acestor contracte din motive de confidentialitate prevazute in clauzele contractuale", a comunicat Tarom.

Cu o flota de 24 de aeronave, Tarom este cel mai mare client local in domeniul asigurarilor de mijloace de transport aerian.