Compania LeasePlan Romania a inregistrat la finalul primului semestru din acest an o cifra de afaceri de 20,9 milioane de euro, in crestere cu 9,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut si estimeaza ca va ajunge la un portofoliu de 8.400 de autovehicule in administrare la finalul anului.
Si in privinta portofoliului compania a anuntat o crestere similara - 9,1% comparativ cu primele 6 luni din 2012 - valoarea acestuia ajungand la 71,9 milioane de euro. La finalul primelor sase luni ale anului, numarul total de autovehicule aflate in administrarea LeasePlan era de 7.575, in crestere cu 10,3% fata de jumatatea anului 2012, compania detinand o flota proprie de 6.760 de autovehicule.

"Cresterea anuntata de LeasePlan este una moderata, pe fondul unui numar restrans de oportunitati in prima jumatate a anului. Acest fapt, cauzat de reducerea consumului populatiei care, in cascada, afecteaza si companiile detinatoare de parcuri auto, este confirmat si de scaderea accentuata a pietei auto noi (-26% in primul semestru). Suplimentar, piata de leasing operational a fost afectata si de schimbarile legislative din prima jumatate de an: limitarea deductibilitatii cu amortizarea in cazul autovehiculelor, dar si introducerea timbrului de mediu", a afirmat Bogdan Apahidean (foto), director general, LeasePlan Romania.

In prima jumatate a anului, valoarea investitiei totale in autovehicule a fost de 12,8 milioane de euro, LeasePlan mentinandu-se astfel in graficul estimarii facute la inceputul anului potrivit careia va investi in 2013 aproximativ 20 de milioane euro in achizitia de noi autovehicule. De asemenea, conform propriilor estimari, compania si-a pastrat in aceasta perioada pozitia de lider de piata.

"Pentru al doilea semestru speram intr-o revenire a pietei, de aceea ne mentinem estimarea de a atinge 8.400 de autovehicule in administrare la finalul anului", a mai spus Bogdan Apahidean, Director General LeasePlan Romania.

LeasePlan Romania are in portofoliu peste 185 de companii, din domenii precum industria energetica, servicii financiare, FMCG, industrie si nu numai, printre acestea numarandu-se: OMV Petrom SA, CEZ Romania, E.ON Moldova Distributie, Ursus Breweries, Coca-Cola HBC Romania si Silcotub.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri