Sub numele de cod "Project 6" sau "P6", BND (informatii externe) si Biroul federal pentru protectia Constitutiei (informatii interne) au colectat impreuna cu CIA date despre islamisti, presupusi teroristi si contactele lor, scrie revista, fara sa citeze surse, noteaza Mediafax.

Serviciile de informatii din cele doua tari au inchiriat impreuna localuri la Neuss (vest) in 2005, dupa care s-au mutat la Koln (vest), adauga Der Spiegel, care urma sa publice un articol mai complet pe acest subiect in editia de luni.

Der Spiegel mai scrie ca BND a confirmat existenta unor baze de date, dar precizeaza ca aceasta cooperare a incetat in 2010.

Citeste si:

Baza de date include numele, data nasterii si numarul pasaportului unui reporter de la postul public de radio NDR, Stefan Buchen, care a avut contacte cu un predicator musulman in Yemen si care a fost in mai multe randuri in Afganistan.

Cu doua saptamani inainte de alegerile legslative in Germania, informatii despre spionajul generalizat practicat de catre Statele Unite si dezvaluit de catre fostul consultant al serviciilor americane de informatii, fugarul Edward Snowden, dar si posibile cooperari intre Berlin si Washington in acest domeniu, s-au dovedit un subiect deosebit de sensibil in opinia publica.