Despagubirile platite de companie in primul semestru al anului pe liniile de asigurari auto au fost in valoare de 408,71 milioane lei (298,43 milioane lei pentru asigurarile facultative Casco si 110,29 milioane lei pentru asigurarile obligatorii RCA).

In primele sase luni, Omniasig a avut venituri din subscrieri de 437,96 milioane de lei, in scadere cu 20,2% fata de iunie 2012.

Topul celor mai mari cinci daune platite de companie pe liniile de asigurari auto in S1:

Omniasig a inregistrat un...
Citeste si: Subscrieri in crestere cu 9% pentru Omniasig. Avans important pe CASCO

Omniasig VIG isi va majora capitalul social cu 53,7 milioane de lei (12 milioane de euro), la 440,2 milioane de lei, prin aport in numerar al actionarilor, potrivit unui convocator al asiguratorului.

Operatiunea va fi discutata in AGA, programata pentru 8 noiembrie, si va presupune emiterea unui numar de 15,33 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 3,5 lei/titlu, care vor fi oferite spre subscriere actualilor actionari.

In octombrie 2012, actionarii asiguratorului au aprobat o suplimentare de capital de 138,3 milioane de lei (30 milioane de euro), operatiune care s-a incheiat in primul trimestru al acestui an.

Omnniasig este parte a grupului Vienna Insurance Group (Austria), care detine peste 99% din actiunile asiguratorului roman.

Mihai Tecau, Omniasig: Daca...
Citeste si: Tecau: Cat va fi o batalie a preturilor, piata de asigurari va stagna

Societatea si-a inceput activitatea sub denumirea BCR Asigurari si, dupa fuziunea cu fosta Omniasig, a preluat denumirea companiei absorbite.

VIG mai detine pe piata romaneasca si Asirom.