Omniasig a inregistrat un avans de peste 9% a primelor brute subscrise la 6 luni. CASCO si RCA au crescut cu 12% si respectiv 4%

Omniasig, societate de asigurari controlata de catre austriecii de la Vienna Insurance Group, a inregistrat, in primul semestru al acestui an, prime brute subscrise in valoare totala de peste 558 milioane lei, in crestere cu peste 9% comparativ cu perioada similara a anului anterior. Tot in crestere, cu peste 8%, a fost si volumul total al despagubirilor platite, respectiv de peste 306 milioane lei. Profitul net inregistrat in acest interval, conform standardelor de raportare IFRS in scop de consolidare, a fost de peste 13 milioane lei.

"In prima jumatate a anului, Omniasig si-a mentinut structura echilibrata a portofoliului (auto versus non-auto), cu scopul dezvoltarii sustenabile a business-ului companiei", spune Mihai Tecau, presedinte Directorat Omniasig Vienna Insurance Group.

Defalcat, segmentul Property (Clasa asigurarilor de incendiu si calamitati naturale) a crescut in prima jumatate a anului curent cu mai mult de 4% fata de acelasi interval din 2017. In ceea ce priveste segmentul asigurarilor auto (CASCO si RCA), Omniasig a inregistrat, cumulat pe cele doua linii, prime brute subscrise de peste 388 milioane lei. Pe linia CASCO, primele brute subscrise au crescut cu peste 12% fata de acelasi interval din anul anterior, iar linia RCA a inregistrat o crestere de peste 4%.

"Evolutia pozitiva pe linia RCA a avut la baza o crestere a numarului de polite vandute, aspect corelat insa, in acelasi timp, si cu o scadere semnificativa, ca efect al evolutiilor din piata, precum si al modificarilor legislative de anul precedent, a primei medii la nivel de portofoliu, in comparatie cu aceeasi perioada din 2017", potrivit unui comunicat de presa al Omniasig.

Valoarea totala a despagubirilor platite, cumulat pe cele doua linii de asigurari auto, a fost de peste 278 milioane lei, cu peste 12% mai mult decat in primul semestru din 2017. Pe linia RCA, s-a inregistrat o crestere a ratei daunei, generata atat de scaderea primei medii, dar si de cresterea daunei medii. Linia asigurarilor de sanatate a inregistrat in prima jumatate a anului o crestere puternica, pana la o valoare de peste 5,5 milioane lei a primelor brute subscrise.

Citeste si:
Polițe de asigurare plătite online: cum funcționează soluția...
Polițe de asigurare plătite...

Numarul de reclamatii inregistrate unic per petent si per caz de catre Omniasig in primele sase luni ale anului 2018 a fost in cuantum de doar 277. Raportat la numarul politelor de asigurare emise de companie in primul semestru al anului curent si care nu au fost anulate, numarul de petitii inregistrate unic per petent si per caz reprezinta doar 0,043% din acestea. Totodata, raportat la numarul de dosare de dauna avizate in primul semestru al anului 2018, numarul de reclamatii inregistrate unic per petent si per caz reprezinta doar 0,353% dintre acestea.

Omniasig este o societate administrata in sistem dualist, a carei conducere este asigurata de Directorat, sub supravegherea si coordonarea Consiliului de Supraveghere. Compania are un portofoliu de peste 100 produse si o retea teritoriala extinsa. Vienna Insurance Group este unul dintre liderii din piata asigurarilor din Austria precum si in Europa Centrala si de Est.

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri