UniCredit Tiriac Bank a avut rol de coordonator principal si agent al finantarii de factoring.

"Facilitatea de factoring de tip club este importanta pentru Sensiblu, parte a Grupului A&D Pharma, atat din perspectiva diversificarii surselor de finantare cat si din perspectiva optimizarii structurii de finantare clasice, utilizate pana in prezent. Caracteristica de baza a acestei solutii de finantare este lichidizarea directa a activelor detinute - solutie mult mai potrivita pentru finantarea unei companii din industria farmaceutica", se anunta intr-un comunicat comun transmis de cele doua institutii financiare.

Facilitatea astfel implementata este finantata in mod egal de Banca Comerciala Romana si UniCredit Tiriac Bank si constituie o forma de sustinere a sistemului de sanatate romanesc prin lichidizarea creantelor asupra Casei Nationale si a Caselor Judetene de Asigurari de Sanatate.

Citeste si:

Banca Comerciala Romana, BRD Groupe Société Générale si UniCredit Tiriac Bank au acordat A&D PHARMA un credit sindicalizat tip club in valoare de 190 mil euro, pentru refinantarea nevoilor generale de sustinere a activitatii de baza, precum si a celor de dezvoltare a grupului. Tranzactia este cea mai importanta din sectorul farma in anul 2013.

In paralel cu facilitatea de tip factoring si in stransa legatura cu aceasta, Grupul A&D Pharma a incheiat o tranzactie de refinantare cu majorare a sumei prin intermediul unei sindicalizari de tip club, in suma de pana la 190 de milioane de euro. Aceasta are drept obiect refinantarea nevoilor generale de sustinere a activitatii de baza, precum si pe cele de dezvoltare ale grupului si este cea mai importanta tranzactie de acest tip realizata pe piata farmaceutica romaneasca in anul 2013. Banca Comerciala Romana, BRD – Groupe Societe Generale si UniCredit Tiriac Bank au participat in mod egal la finantare, avand rolul de Aranjori Principali Mandatati, cu UniCredit Tiriac Bank in calitate de agent de garantie si UniCredit Bank AG – London Branch in calitate de agent de facilitate. Banca Comerciala Romana a indeplinit rolul de coordonator al tranzactiei de refinantare.