Relocarea Raiffeisen Bank la Brasov a dus la scaderea costurilor cu salariile cu 25%

Raiffeisen Bank a lansat centrul operational de la Brasov dupa o investitie de 500.000 euro. Banca a angajat circa 600 de oameni, dupa ce in Bucuresti a restructurat 800, dar costurile cu forta de munca au scazut cu 25%

"Elementul costuri a fost unul cheie. Bineinteles, este mai avantajos sa avem un centru operational in afara Bucurestiului. Rezultatele acestui proces se vor vedea in timp. A fost si o perioada in care am avut operatiuni si la Brasov si la Bucuresti, timp in care costul cu resursa umana a urcat la 2 milioane de euro", a spus Steven van Groningen, presedintele si CEO Raiffeisen Bank.

Cei 600 de angajati noi din Brasov se adauga celor circa 100 care lucrau in agentiile din judet.

Van Groningen a declarat ca proiectul de centralizare a activitatii va fi extins, pentru a continua procesul de eficientizare a activitatii.

Totusi, din cele 800 de persoane restructurate in Bucuresti, in jur de 20 au acceeptat sa se mute la Brasov, in timp ce alti angajati au intrat in programe de specializare pentru a fi reintegrati in alte departamente.

Citeste si:
Hotelierii români vor să își vaccineze angajații împotriva COVID
Hotelierii români vor să își...

La centrul operational din Brasov, cel mai mare departament este cel de call-center, cu aproximativ 200 de angajati, urmat de departamentul de colectare, analiza credite si procesare plati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri