Compania Terra Muntenia, parte a Valvis Holding, detinut de omul de afaceri elen Jean Valvis (foto), a obtinut o finantare de 5,4 milioane de euro de la Banca Romaneasca, pe o perioada de 10 ani, pentru dezvoltarea unui parc fotovoltaic in comuna Modelu, judetul Calarasi.

"Continuam finantarile in sectorul energiei regenerabile prin oferirea unui credit de 5,4 milioane euro companiei Terra Muntenia SRL, parte a Valvis Holding. Astfel, ne sustinem obiectivul nostru strategic stabilit pe anul 2013 de a sprijini clientii corporate in demersurile lor investitionale, Banca Romaneasca fiind o prezenta activa atat pe piata finantarilor clientilor corporate, cat si in dezvoltarea sectorului energetic", a declarat Cosmin Calin, director executiv unitatea corporatii in cadrul Banca Romaneasca.

Valoarea totala a investitiei se ridica la aproximativ 8,9 milioane de euro. Parcul fotovoltaic are o putere instalata de 5 MW, iar constructia acestuia este in curs de finalizare.

Partenerii Bancii Romanesti in tranzactie au fost Casa de Avocatura CMS Cameron McKenna SCA, care a oferit asistenta juridica in negocierea si redactarea documentatiei de finantare, si TUV Hellas (TUV Nord) SA, care a asigurat asistenta tehnica.

Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri