Generali vrea sa asigure gradinite, saloane de frumusete si magazine alimentare

Generali Romania, jucator aflat pe locul in opt in 2012 in ierarhia asiguratorilor pe segmentul non-viata, in functie de subscrieri, a lansat recent doua pachete de asigurari personalizate, dedicate intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) din cinci domenii economice, asigurari care acopera peste 18 riscuri specifice fiecarei activitati.

Cele 5 domenii selectate sunt scoli si gradinite (crese, scoli, gradinite, centre educationale), birouri si cabinete (agentii de turism, de real-estate, de administrare, notariale sau cabinete medicale si de terapie, farmacii), saloane de frumusete (frizerii, beauty-centers), restaurante si hoteluri (restaurante, cofetarii, fast-food-uri, baruri, hoteluri, pensiuni) si magazine alimentare (cu bauturi, legume, carne, dulciuri).

Pentru fiecare domeniu au fost create cate doua pachete, denumite Eficient si Avantaj, care difera in functie de sumele asigurate, implicit limitele de despagubire, si de riscurile acoperite. Avantaj este pachetul care ofera acoperire pentru o gama mai larga de riscuri specifice afacerii asigurate.

De asemenea, in functie de domeniul de activitate, cele doua pachete contin, pe langa riscurile standard pentru IMM-uri, si clauze suplimentare ce asigura riscuri specifice, care ameninta sa prejudicieze imaginea si reputatia IMM-ului in cauza, precum:

• Scoli si gradinite – raspundere pentru intoxicatia cu salmonella si despagubirea bunurilor furate copiilor din incinta scolilor sau gradinitelor; asigurarea echipamentelor de bucatarie profesionale.
• Birouri si cabinete – daune cauzate de apa provenita dintr-o locatie invecinata; asigurarea documentelor arhivate si a retetelor medicale.
• Saloane de frumusete – furtul bunurilor clientului din salon; asigurarea echipamentelor si a ustensilelor profesionale.
• Restaurante si hoteluri - raspundere pentru intoxicatia cu salmonella si furtul hainelor clientilor din garderoba, asigurarea echipamentelor de bucatarie profesionale.
• Magazine alimentare - daune cauzate de apa provenita dintr-o locatie invecinata; asigurarea marfurilor refrigerate.
Asigurarea pentru IMM de la Generali poate fi incheiata si de oamenii de afaceri care deruleaza business-uri in cladiri inchiriate.
Totodata, pentru daune mai mici de 500/1.000 de lei, in functie de pachetul ales, despagubirea se face direct, pe baza fotografiilor care reflecta dauna, trimise de catre asigurati.

Citeste si:
Generali extinde acoperirea asigurărilor de viață și pentru...
Generali extinde acoperirea...

Optional, se poate cumpara si asigurarea de raspundere civila fata de terti si fata de angajatii proprii.

Un exemplu, pentru un mic magazin alimentar in Arad, unde a siguratul este chirias si vrea sa-si asigure marfa in valoare de 80.000 lei si riscul locativ la 170.000 lei, este urmatorul: pentru pachetul Eficient: 481 lei (prima de asigurare/an), iar in cazul Avantaj: 751 lei (prima de asigurare/an).

Un alt exemplu, oferit de companie este pentru un salon de frumusete in Iasi, unde asiguratul este chirias si vrea sa asigure doar continut pentru 150.000 lei: Eficient - 643 lei; Avantaj - 913 lei.

Citeste si:
KPMG a solicitat un onorariu mediu de 20.000 de euro
KPMG a solicitat un onorariu...
Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri