Banca centrala a vecinilor de la sud, investigata de procuratura in privinta companiilor de credite de consum

Banca Nationala a Bulgariei (BNB) si Comisia pentru Protectia Consumatorilor sunt investigate de procuratura, in urma reclamatiilor tot mai numeroase impotriva companiilor de credite de consum, venite din partea unor clienti care considera incorecti termenii de finantare, relateaza Novinite, potrivit Mediafax.

Investigatia a fost deschisa din oficiu de catre procuratura, dupa ce televiziunea NOVA a relatat ca clientii companiilor de credite de consum nu sunt tratati corect.

Numarul reclamatiilor impotriva companiilor non-financiare care acorda rapid credite a crescut semnificativ in Bulgaria, din cauza termenilor incorecti inclusi in acordurile de imprumut.

Aceste companii sunt inregistrate la Banca Nationala a Bulgariei.

Procuratura va verifica daca BNB si Comisia pentru Protectia Consumatorilor aplica legislatia referitoare la protejarea clientilor companiilor non-financiare furnizoare de credite si cum se folosesc de prerogativele lor pentru a elimina termenii incorecti din acordurile de imprumut.

Citeste si:
Anghel, ANPC: Litoralul în pandemie, o binecuvântare pentru a mări...
Paul Anghel, ANPC: Litoralul...

Parlamentul bulgar a anuntat recent intentia de a stabili un plafon maxim de 20% pentru dobanzile la creditele acordate rapid.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri