Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, referitor la o posibila candidatura a lui Mugur Isarescu la alegerile prezidentiale, ca este "o gluma", aratand ca este convins ca Isarescu nu vrea sa candideze.

"E o gluma. In primul rand sunt convins ca nu vrea. Il cunosc bine pe guvernator", a afirmat, la B1 Tv, Traian Basescu, potrivit Mediafax.

Intrebat despre afirmatia lui Traian Basescu si cum vede o astfel de candidatura, Ion Iliescu a precizat ca Isarescu este cel care ar trebui sa-si spuna punctul de vedere. In ceea ce-l priveste pe Basescu, fostul sef al statului a declarat ca este "nefiresc" ca acesta sa se pronunte "intr-un fel sau altul".

Citeste si:

Ion Iliescu a apreciat ca Mugur Isarescu este un candidat cu foarte multe sanse, iar calitatea de guvernator al BNR il ajuta.

"El a mai incercat de vreo doua ori. Ar fi un candidat cu foarte multe sanse. Are foarte multe puncte pro. Iar functia de director de banca il ajuta. Da, ar fi un presedinte potrivit", a afirmat Iliescu.

1. Credeti ca Mugur Isarescu are o sansa reala la Presedintie?

2. L-ati vota pe Mugur Isarescu ca si Presedinte al Romaniei?


In legatura cu posibilitatea ca PSD sa sustina candidatura lui Isarescu, Ion Iliescu a raspuns: "Ar fi in orice conditii un candidat cu sanse si potrivit. Mai ales dupa experimentele din ultimii ani, ar fi altceva pentru o institutie ca Presedintia".