Ponta si Isarescu cauta un candidat "nepolitic" pentru sefia ASF

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca a discutat cu guvernatorul Mugur Isarescu pentru a gasi o persoana "nepolitica" si cu suficienta experienta si prestigiu pentru conducerea ASF, aratand ca au fost luate in discutie mai multe nume insa nu s-a luat inca o decizie.

"Trebuie sa facem cat mai rapid o numire la conducerea ASF si am discutat de mai multe ori astazi si cu guvernatorul Mugur Isarescu, incercam sa gasim o persoana evident nepolitica, cu suficienta experienta si prestigiu in domeniu, care sa asigure conducerea unei institutii care a fost extrem de afectata in ultima vreme", a precizat Ponta, citat de Mediafax.

Intrebat daca este luat in discutie si numele lui Nicolae Danila pentru a ocupa functia de presedinte al ASF, Ponta a raspuns: "Mi-as dori, dansul este membru in board-ul Bancii Nationale, trebuie sa si vrea oamenii pe care-i propunem".

El a adaugat ca a discutat cu Isarescu cateva nume de oameni capabili sa conduca ASF, insa nu a fost luata o decizie, deoarece acei oameni trebuie sa si accepte.

"Am discutat impreuna cu domnul Isarescu cateva nume pe care le-am considerat capabile sa condusa ASF, insa pana in acest moment nu am luat nicio decizie, pentru ca trebuie sa discutam cu acei oameni, trebuie sa si accepte", a adaugat Ponta.

Citeste si:
Basescu, atac la conducerea ASF: "E o cloaca"
Basescu, atac la conducerea...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...

Intrebat daca toti membrii Consiliului ASF ar trebui sa-si dea demisia, Ponta a raspuns ca doar cei vinovati ar trebui sa demisioneze, iar ceilalti ar trebui sa mearga mai departe "cu dosarul Astra si domnul Adamescu".

"Marea bomba acolo si am inteles ca sute de milioane de euro fraudati sunt la Astra si la domnul Adamescu. Si acum probabil au interpretat ca ce i se intampla lui Rusanu are legatura cu asta. Important ca acolo trebuie aplicata legea, daca e adevarat tot ce am fost noi informati despre acele uriase fraude trebuie in mod sigur facuta curatenie la sange in domeniul asigurarilor", a adaugat Ponta.

El a mai spus ca aceste informatii le are in mod oficial in urma intrunirii la care au luat parte reprezetanti ai BNR, ai Guvernului si ASF, in comitetul de stabilitate macroeconomica.

Pe de alta parte, surse din PSD au relatat ca premierul Victor Ponta si guvernatorul BNR Mugur Isarescu ar fi discutat despre nominalizarea lui Nicolae Danila la sefia ASF. Danila a fost presedintele BCR in perioada 1999-2007, iar din 2009 este membru in Consiliul de Administratie al Bancii Nationale.

Citeste si:
Proiect ASF: Șoferii nu vor mai fi obligați să aibă cu ei polița...
Proiect ASF: Șoferii nu vor...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri