Marinel Burduja va conduce Banca Romana pentru Credit si Investitii (actuala ATE Bank) din pozitia de presedinte executiv, secondat de Alina Pascu (membru al conducerii ATE), Dorin Badea (fost sef al Trezorerie UniCredit), Gabriel Arsene (fost Raiffeisen Bank) si Andrei Popovici (fost McKinsey).

Lucrezi intr-o banca si vrei sa afli cum incearca bancile sa atraga noua generatie de clienti? Atunci nu trebuie sa lipsesti de la Conferinta Banking 2.0. Te poti inscrie aici la conferinta organizata de wall-street.ro marti, 29 octombrie, si vei afla cum se transforma relatia client-bancher in era digitala.

"Consiliul de Administratie al BNR a aprobat joi conducerea viitoarei banci rezultate dupa finalizarea tranzactiei de preluare a ATE Bank de la Piraeus si care se va realiza cu asumarea unor active si pasive. Avizarea noii conduceri intra in vigoare la data finalizarii tranzactiei", a declarat directorul Directiei Supraveghere din Banca Nationala a Romaniei, Nicolae Cinteza, scrie Mediafax.

Cinteza a precizat ca, dupa finalizarea tranzactiei, BNR va aproba si noua denumire a bancii.

In luna aprilie, omul de afaceri Dorinel Umbrarescu a semnat un acord cu Piraeus Bank pentru preluarea subsidiarei ATE Bank Romania, urmand sa plateasca 10,3 milioane de euro pentru 93,27% din actiunile institutiei de credit.

Intreaga operatiune a fost coordonata de Marinel Burduja, fost prim-vicepresedinte al Raiffeisen Bank Romania timp de sapte ani, care a parasit banca in mai 2012.

Inchiderea tranzactiei a fost conditionata de finalizarea transferului majoritatii activelor si pasivelor catre Piraeus Bank Romania, precum si de obtinerea avizului autoritatilor de reglementare.

Pozitia de presedinte al Consiliului de Supraveghere al viitoarei banci va fi detinuta de Roxana Moldovan, fost vicepresedinte al RBS Romania. Din Consiliul de Supraveghere vor mai face parte Stefan Nanu, directorul Directiei Trezorerie din Ministerul Finantelor, si Valentina Siclovan, fost secretar de stat in Ministerul Finantelor.

Dupa plata actiunilor se va inscrie noul actionar la Registrul Comertului, iar in prima AGA va fi descarcata de gestiune vechia conducere si numiti conducatorii tocmai avizati de BNR.

Marinel Burduja va detine functia de presedinte executiv, iar pe pozitiile de vicepresedinti au fost numiti Dorin Badea, Alina Pascu, Gabriel Arsene si Andrei Popovici.

Fost director de Trezorerie la UniCredit Tiriac Bank, Dorin Badea va fi vicrepresedinte responsabil cu Trezoreria, Piata de Capital si Private Banking,

Alina Pascu va coordona reteaua si clientii de retail, iar Gabriel Arsene (fost director departament Trade si Corporate Banking la Raiffeisen) va fi responsabil pe reteaua comerciala si persoane juridice.

Pana anul trecut partener asociat al biroului din Romania al McKinsey, Andrei Popovici va fi numit vicepresedinte responsabil cu operatiuni IT si procurement.

BNR a aprobat totodata strategia de dezvoltare a bancii si planul de afaceri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri