Fraudele provoaca asiguratorilor pierderi de aproximativ 150 milioane de euro anual, reprezentand pana la 10% din valoarea primelor subscrise, afirma presedintele asociatiei nationale a brokerilor (UNSICAR), Bogdan Andriescu.

"Din totalul fraudelor, 2-3% sunt dovedite. Marea majoritatea a fraudelor provine din domeniul asigurarilor auto, RCA si CASCO, respectiv 75-80%. Restul au loc in sectorul asigurarilor de viata, al bunurilor si locuintelor, al raspunderilor", a spus Andriescu (foto), presedintele uniunii brokerilor locali (UNSICAR) citat de Mediafax.

El a adaugat ca autorii fraudelor sunt, in cele mai multe cazuri, asiguratii in complicitate cu salariatii societatilor de asigurari.

"Pierderile provocate companiilor de asigurari de cazurile de frauda se regasesc in pretul final al politelor, in prima de asigurare pe care clientii o platesc.Reducerea fraudei poate diminua pretul politei. In Romania, pretul scazut al politelor RCA arata ca pierderile provocate de cazurile de frauda nu sunt luate in calcul", a mai spus Andriescu.

Anul trecut, industria asigurarilor generale si de viata a crescut cu cu 5,6%, la 8,26 miliarde de lei.

Citeste si:
UNTRR: modificarea legii RCA va recrea dezechilibrele grave
UNTRR solicita sa nu fie...

Brokerii au intermediat prime de asigurare in suma de 3,6 miliarde de lei, cu 15,1% mai mult fata de 2011, si au ajuns la o cota de 43,3%, in crestere cu 3,5 punct procentuale fata de anul precedent.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si