Sberbank, cea mai mare banca din Rusia, controlata de stat, intentioneaza sa concedieze 30.000 de angajati, dintr-un total de 250.000, si sa inchida peste 3.600 de sucursale in urmatorii cinci ani pentru a reduce costurile, scrie Mediafax.

Programul de reducere a cheltuielilor ar trebui sa ajute banca sa-si dubleze profitul si activele pana la sfarsitul anului 2018, potrivit unor documente transmise presei inaintea unei prezentari sustinute de directorul general al Sberbank, Herman Gref.

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut marilor companii de stat sa-si imbunatateasca eficienta prin reduceri de costuri, inclusiv concedieri, dupa sase trimestre consecutive de incetinire a cresterii economice.

Sberbank, cu o retea de 18.400 de sucursale, nu are planuri pentru achizitii in urmatorii ani, a spus Gref. "Strategia Sberbank este foarte ambitioasa si agresiva. Estimeaza o crestere foarte puternica a profitului. Intentioneaza sa-si sporeasca eficienta in timp ce scad costurile. Aceasta strategie va sustine actiunile", a declarat Mark Rubinstein, seful diviziei de cercetare la firma IFC Metropol, din Moscova.

Actiunile Sberbank au crescut pe bursa de la Londra cu pana la 1,4% dupa declaratiile lui Gref, evaluand banca la 67,7 miliarde de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri