21 Noiembrie 2013

Vasilescu, BNR: Bancile au acordat 323 de credite de peste un milion de euro. Cazul imprumutului luat de Ioana Basescu nu este singular



Bancile comerciale din Romania, de stat sau private, au acordat in primele noua luni ale acestui an catre persoane fizice 323 de credite cu o valoare de peste un milion de euro, iar cazul imprumutului accesat de fiica presedintelui, Ioana Basescu, nu este unul singular, a declarat Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Vasilescu a spus ca, in primele noua luni din 2013, bancile au acordat 279 de credite in euro, 30 in franci elvetieni, 11 in lei si trei in dolari, fiecare cu o valoare ce depaseste echivalentul a un milion de euro.

Consilierul guvernatorului BNR a spus ca, in cazul CEC Bank, oferta privind creditul pentru cumpararea de terenuri care prevede o valoare de maximum 700.000 de euro (sau echivalent lei) este asa-zisul „imprumut la raft“, care poate fi accesat printr-o cerere. Dar ca, in functie de nivelul garantiilor si de venituri, se pot face exceptii.

Citeste articolul integral pe Adevarul.



Citeste si