Vasilescu da asigurari: "Lupii tineri" ai BNR nu vor inchide ochii pentru Ghetea

Inspectia pe care Banca Nationala a Romaniei a demarat-o la CEC in cazul ce vizeaza acordarea creditului de peste un milion de euro Ioanei Basescu va fi desfasurata riguros, da asigurari Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR.

"Nicolae Cinteza n-are mama, n-are tata in astfel de situatii. Poate fi prieten cu Ghetea si cu multi din sistemul bancar, dar nu va tine seama de asta. Echipa (n.red.: de control) este formata din lupi tineri, care nu isi risca numele si cariera. Cand se va face control in banca, el va sta in birou, nu va face parte din echipa de control, care este numita prin ordin al guvernatorului BNR", a declarat Adrian Vasilescu, in cadrul seminarului EU-COFILE organizat de Alpha Bank, ARB si BNR.

Nicolae Cinteza, seful Supravegherii BNR, a anuntat ca va initia, la solicitarea Ministerului Finantelor, un control de conformitate la CEC privind creditul acordat Ioanei Basescu, control care va fi inceput saptamana viitoare si finalizat pana la 9 decembrie.

"Asigur opinia publica ca aceasta inspectie va scoate la suprafata tot ce este acolo, daca exista ceva. Imi pun in joc reputatia cand spun asta", mentioneaza Adrian Vasilescu.

In ceea ce priveste posibila sanctiune pe care BNR ar putea sa o aplice in cazul descoperirii unor neregul la CEC, Vasilescu a declarat ca acestea se vor limita la impunerea unei provizionari integrale a creditului contractat de Ioana Basescu.

Citeste si:
Ministrul Muncii joaca la cacealma! Da firmelor un termen fictiv!
Olguta Vasilescu spune ca...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri