Posta Romana va lua un credit de 100 de milioane de lei de la EximBank Romania, bani cu care va acoperi partial sume restante din activitatea de colectare a numerarului (cash collection). Suma este garantata, printre altele, cu veniturile pe care societatea le va obtine din distributia pensiilor, scrie Mediafax.

De asemenea, Posta a garantat creditul cu ipoteca mobiliara asupra conturilor curente prezente si viitoare deschise la EximBank si bilete la ordin in alb, emise de companie in alb in favoarea bancii, aferente principalului, dobanzilor si comisioanelor datorate.

In plus, imprumutul este acoperit si printr-o garantie imobiliara asupra unor imobile din patrimoniul Postei Romane (150% la valoarea evaluata si acceptat de banca), potrivit datelor din caietul de sarcini.

Costul creditului, acordat pentru doi ani, a fost estimat de autoritatea contractanta la 13 milioane lei, calculat in functie de dobanda variabila compusa din ROBOR (rata dobanzii solicitate pe piata interbancara) la trei luni, la care se adauga marja bancii.

EximBank a fost singurul ofertant, conform datelor publicate pe www.e-licitatie.ro. Cu afaceri de 1,26 miliarde de lei in 2012, Posta este cel mai mare operator local de profil si are o retea teritoriala de 5.600 de unitati.

Citeste si:
(P) Cum crestem vanzarile online prin servicile Click&Collect
(P) Cum crestem vanzarile...

Actionarii companiei sunt Ministerul pentru Societatea Informationala - 75% si Fondul Proprietatea - 25%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Romanii NU mai trimit scrisori, pun la Posta facturi si comunicari
Setari Cookie-uri