Grupul italian UniCredit, cea mai mare banca activa in Europa de Est, va continua investitiile in regiune, inclusiv prin achizitii mai mici, a declarat seful diviziei est-europene a institutiei de credit, Gianni Franco Papa, informeaza Mediafax.

UniCredit a cumparat anul trecut un portofoliu de credite al Royal Bank of Scotland (RBS) Romania si ar putea face si alte astfel de tranzactii daca apare oportunitatea, a afirmat Papa intr-un interviu acordat Bloomberg la o conferinta Euromoney orgnizata la Viena.

"Anul trecut am cumparat un portofoliu de active in Romania. Monitorizam piata (Europei de Est - n.r.), am vazut o oportunitate si am cumparat. Daca apare ceva la un pret si cu o calitate a activelor pe care le consideram potrivite, iar activitatea catre care vrem sa ne extindem este adecvata pentru noi, vom monitoriza si vom cumpara", a spus el.

Bancile din Europa de Vest, care detin circa trei sferturi din activele bancare din estul Europei, fara Rusia, au redus investitiile in regiune, in contextul recesiunii economice. Unele banci au vandut, de asemenea, active in tari afectate mai puternic de probleme economice sau deprecierea monedei, inclusiv UniCredit, care a vandut anul trecut, in pierdere, banca ATF din Kazahstan.

Grupul italian a renuntat, de asemenea, la licentele bancare pe care le detinea in tarile baltice si a fuzionat anul trecut operatiunile din Cehia cu cele din Slovacia. UniCredit nu analizeaza o noua restrangere a acticvitatilor sale in regiune, intrucat recuperarea incepe sa se accelereze, a spus Papa.

"Va fi crestere peste tot. Imaginea de ansamblu pentru regiune este buna", a declarat el. Intrebat despre eventuale planuri pentru retragerea din tari precum Ucraina sau Slovenia, unde unii rivali isi reduc prezenta, Papa a adaugat: "Pentru moment, cred ca am incheiat si nu analizam noi activitati".

Calitatea activelor bancilor din regiune se va imbunatati, in contextul cresterii economice si a volumului creditarii, a afirmat seful diviziei est-europene a bancii italiene. UniCredit Tiriac Bank si UniCredit Consumer Financing au preluat anul trecut portofoliul de retail al RBS Romania, care cuprinde active de 315 milioane euro si pasive de 230 milioane euro, tranzactia incluzand si portofoliul de tip private banking.

UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului italian UniCredit. Grupul este prezent pe piata din Romania si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).

Banca UniCredit Tiriac a raportat un profit net de 213,6 milioane lei (48,5 milioane euro) in primele noua luni ale anului trecut, in crestere cu 47,6% fata de perioada similara a anului anterior.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri