Dobanzile in lei la depozite au inceput sa coboare puternic inca de acum un an, bancile fiind fortate de politica monetara practicata de BNR sa isi ajusteze dobanzile acordate deponentilor. Totusi, bancile nou intrate pe piata si cele de talie mai mica ofera in continuare unele dintre cele mai avantajoase dobanzi la depozitele in lei. wall-street.ro iti prezinta cateva dintre cele mai bune dobanzi la depozitele in lei din piata, care depasesc 4%.

Cea mai mare dobanda la depozitele in lei o gasim la una dintre cele mai "tinere" banci din piata, TBI Bank, care ofera in cazul depozitului Confort pe 9 luni o dobanda de 6,9%.

Tot bulgarii de la TBI mai si alte oferte aflate in topul dobanzilor in moneda nationala. Plasamentul pe 12 luni denumit depozitul Privilegiu este recompensat cu 4,75% pe an, in timp ce depozitul Simplu tot pe o perioada de 12 luni are o dobanda de 5%.

Si Libra Bank ofera printre cele mai bune depozite bancare, cu o dobanda de 5,5% pe an. E-Depozit are insa scadenta pe 7 luni, dar banca mai ofera gratuit deponentilor serviciul de internet banking fara taxa de conectare si abonament.

Pe de alta parte, dobanda fixa la depozitul la termin standard oferit de Libra Bank este de doar 4% pe an, cu scadenta la 12 luni.

Nextebank, achizitionata recent de catre Horia Manda prin fondul de private equity Axxess Ca­pital, se plaseaza in topul depozitelor bancare cu dobanzi care ating 5% pe an pentru un plasament pe 12 luni.

O alta banca mica din piata, Banca Feroviara, are in oferta unul dintre cele mai avantajoase depozite in lei, depozitul Intercity, ce aduce deponentilor o dobanda de 5,4% pe an la un plasament pe 12 luni. In cazul depozitului Accelerat, cu plata lunara a dobanzii, rata anuala scade la 5,2%

Piraeus Bank are si ea unele dintre cele mai mari dobanzi la depozite din piata, plasamentele in lei pe 12 luni depasind 4% pe an.

Spre exemplu, deponentii in depozitul Binevoitor de la Piraeus sunt rasplatiti cu o dobanda anuala de 4,45%, dar acestia trebuie sa contribuie cu 10% din dobanda neta catre un ONG la alegere. De asemenea, depozitul crescator in lei al bancii grecesti ajunge pana la o dobanda de 6% in cea de-a 12-a luna din an, dar dobanda medie este de 4,21%.

Si alte depozite din oferta Piraeus ofera dobanzi de peste 4%, cu unele avantaje suplimentare pentru studenti si pensionari.

Carpatica este o alta banca ce ofera dobanzi de peste 4% la depozite. Astfel, pentru depozitele clasice cu plata dobanzii la scadenta, in cazul unui plasament pe 12 luni, dobanda ajunge la 4,25%, iar in cazul in care deponentul alege ca dobanda sa fie platita lunar rata coboara la 4,20%.

Carpatica are unul dintre cele mai avantajoase depozite in lei si in cazul pensionarilor sau minorilor, oferind 4,40% la 12 luni si respectiv 4,75% pentru depozitele constituite pe numele unui minor.

Volksbank intra si ea in topul bancilor cu cele mai avantajoase depozite in lei, cu o dobanda de 4,75% in cazul unui depozit incheiat prin internet banking pe o perioada de 12 luni care ofera avantajul de a nu pierde dobanda in cazul retragerii banilor in ultima treime a perioadei. Pentru depozitul clasic ce nu permite flexibilitatea unor retrageri anticipate, Volksbank acorda deponentilor o dobanda de 4,8%, iar in cazul planului de economii anunta o dobanda de 4,65%

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri