BCR vinde aur fizic emis de monetaria statului austriac, in timp ce Piraeus Bank, a doua banca din piata care ofera serviciul de vanzare de aur fizic, aduce aurul de la Credit Suisse, unul dintre cele mai cunoscute brand-uri din lume in ceea ce priveste lingourile de aur.

Firma din Romania oferea deja monede si lingouri prelucrate de Monetaria Romana, iar preturile pentru brandul international, conform site-ului Aurom, sunt similare cu cele ale aurului romanesc.

Rand Refinery a fost creata 1920, in Africa de Sud, de catre Ministerul Minelor, cu scopul de a rafina aurul din minele nationale, "rand" fiind si denumirea monedei nationale sud-africane. Compania a rafinat aproape 50.000 tone de aur pur de la infiintare, ceea ce reprezinta 30% din cantitatea totala de aur rafinata in lume pana in prezent.

Citeste si:

Atat lingourile Rand Refinery, cat si cele ale monetariilor din Romania, Austria sau cele provenite de la Credit Suisse, au o puritate de 999,9% la 24 de carate.

WALL-STREET.RO va prezinta mai jos cotatiile aurului, din 7 februarie, prelucrat sub forma de lingouri si distribuit de BCR, Piraeus Bank si Aurom.

1. Intentionati sa faceti o investitie in aur in acest an?

2. Considerati aurul o investitie sigura in actualul context economic?