BRD Groupe Societe Generale a primit din partea FNGCIMM un nou plafon de garantare, in valoare de 320 de milioane de lei, care va permite acordarea de credite Prima Casa in valoare totala de 640 de milioane de lei. Acesta este cel mai mare plafon de garantare acordat de FNGCIMM unei banci in etapa actuala a programului Prima Casa si, in acelasi timp, este cu 70 milioane de lei peste plafonul anuntat de BCR saptamana trecuta.

De la trecerea la creditarea exclusiv in moneda nationala si pana in prezent, banca a acordat, in cadrul programului Prima Casa, credite in valoare de 360 milioane lei. Cele mai multe dintre acestea au fost contractate de clienti din Bucuresti (30%), restul de 70% fiind acordate clientilor din toate judetele tarii. Cota de piata a bancii in programul Prima Casa in lei este de 33%, in timp ce cota calculata de la inceputul programului, din anul 2009, este de 28%, informeaza BRD.

Valoarea medie a unui imprumut Prima Casa acordat de BRD in lei se ridica la aproximativ 147.000 lei. Din punctul de vedere al grupelor de varsta in care se incadreaza beneficiarii imprumuturilor „Prima Casa”, cei mai numerosi sunt clientii cu varste sub 30 de ani (50%). 27% dintre beneficiari au intre 31 si 35 de ani, iar 23% au varste ce depasesc 35 de ani. Cel mai tanar beneficiar are varsta de 21 de ani, iar cel mai varstnic are 66 de ani.

58% dintre titularii programului sunt barbati, iar 42%, femei. Portretul titularului de credit Prima Casa in lei este: barbat in varsta de 32 de ani din Bucuresti.

Dupa criteriul numarului creditelor acordate, topul primelor 10 judete din tara este compus din:

1. Iasi
2. Timis
3. Brasov
4. Cluj
5. Constanta
6. Sibiu
7. Prahova
8. Mures
9. Galati
10. Arges

Repartizarea pe zone geografice scoate in evidenta zona de vest a tarii (Transilvania, Banat, Crisana, Maramures), cu 32% dintre credite, urmata de Bucuresti, cu 30% din credite, Muntenia (exclusiv Bucuresti), cu 24% si Moldova, cu 14%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri