Groupama a asigurat lotul de sportivi de la Soci pentru 6,2 mil. euro

Groupama Asigurari a asigurat lotului de sportivi care au reprezintat Romania la Jocurile Olimpice de iarna 2014, organizate la Soci. Intreaga delegatie a Romaniei a fost formata din 24 de sportivi si 27 de oficiali, antrenori si medici.

Este pentru a treia oara cand Groupama asigura sportivii romani la o competitie olimpica. Startul a fost dat in 2012, cand Groupama a asigurat lotul olimpic al Romaniei ce a participat la Jocurile Olimpice de Vara de la Londra.

Asigurarea emisa de Groupama este una de grup si include toti membrii (sportivi, oficiali, medici si antrenori) delegatiei Romaniei la Jocurile Olimpice de la Soci. Fiecare membru al acesteia beneficiaza de asigurare medicala de calatorie si de asigurare de viata. Suma asigurata pentru lotul de sportivi si delegatia insotitoare este de 6,2 milioane de euro.

Pentru stabilirea politelor se iau in considerare mai multe elemente: nivelul de risc al disciplinei sportive, istoricul accidentarilor pentru sportivii inclusi in lot, varsta componentilor, perioada asigurata, riscurile asigurate (alese de beneficiar dintr-o lista de optiuni) si sumele asigurate (care depind de optiunea beneficiarului politei). Printre riscurile acoperite se numara cheltuielile medicale in cazul accidentarilor, cheltuielile medicale de urgenta si repatrierea medicala. Pe baza acestor criterii cumulate s-a obtinut prima politei de grup, emisa in cadrul parteneriatului Groupama - COSR.

"Groupama Asigurari promoveaza atat in Romania, cat si la nivel de grup o politica activa de prevenire a riscurilor, iar sportul, alaturi de valorile care conduc catre performanta, joaca un rol important in aceasta directie.", a declarat Francois Coste, director general Groupama Asigurari.

Citeste si:
COVID-19 | Jocurile Olimpice de vară 2020 de la Tokyo, în pericol...
COVID-19 | Jocurile Olimpice...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

La Jocurile Olimpice de iarna de la Soci, Romania a fost reprezentata in 8 discipline: patinaj artistic, bob, sanie, skeleton, sarituri cu schiurile, schi fond, schi alpin si biatlon. Sportivii romani vor debuta la Soci sambata, 8 februarie, in cadrul competitiei de schi fond.

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri