Premierul Victor Ponta a anuntat, luni, ca pentru portofoliul Finantelor a propus-o pe Ioana Petrescu, in varsta de 37 de ani, care este consilierul pe probleme fiscale al sefului Guvernului, anunta Mediafax.

Ponta a mentionat ca Ioana Petrescu are, in ciuda varstei tinere, experienta in domeniu, ceea ce o recomanda pentru a detine functia de ministru al Finantelor. Petrescu a fost numita in septembrie in functia de consilier de stat in cadrul Cancelariei prim-ministrului.

Potrivit informatiilor de pe blogul personal, Petrescu este profesoara de economie la Facultatea de Politici Publice de la Universitatea Maryland, dar si-a intrerupt pentru un an cursurile (2013-2014) pentru a deveni consiliera premierului.

"Am venit in Romania pentru un an pe un post de consilier de stat ca sa il ajut pe premier cu probleme economice, mai ales cu fiscalitatea, relatia cu mediul de afaceri si cu investitiile. Sunt specializata pe finante publice, economia tarilor in curs de dezvoltare si emergente si pe economia de securitate nationala. Am terminat Universitatea Harvard (doctorat si mastrat in economie) si Wellesley College (licenta in economie si matematica)", spune Ioana Petrescu la sectiunea "Despre mine" a blogului.

Citeste si:
Ponta anunta accize mai mici pentru anul viitor
Ponta: Accizele pentrul anul...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
SCENARIU. Cum va fi calculata acciza in 2015