Ponta o numeste din nou pe Ioana Petrescu consilier

Premierul Victor Ponta a semnat decizia prin care Ioana Petrescu, fostul ministru al Finantelor, este numita consilier de stat in Cancelaria prim-ministrului.

Aceasta anuntase, luni, ca va reveni in pozitia de consilier al premierului, functie ocupata in perioada septembrie 2013 - martie 2014. Petrescu a afost numita ministru al Finantelor in luna martie a acestui an. In noua configuratie guvernamentala, Darius Valcov va prelua portfoliul Finantelor, comasat cu cel al Bugetului, scrie Mediafax.

Ioana Petrescu a fost intrebata, pe 1 decembrie, de jurnalisti, dupa ce a participat la parada militara din Bucuresti, dedicata Zilei Nationale, daca ii este teama ca va fi remaniata, ea precizand: "Nu, cu siguranta nu, eu sunt aici sa-mi fac treaba pana la capat".

Cu un doctorat in Economie la Harvard University, Ioana Petrescu a absolvit Wellesley College (SUA), fiind licentiata in economie si matematica. Inainte de reveni in Romania, Petrescu a activat ca profesor asistent la Universitatea Maryland School of Public Policy.

Citeste si:
Ioana Petrescu, vicepresedinte al BEI
Ioana Petrescu, propusa de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri