"Daca esti etic in societate sau in business, nu vrei sa spui la toata lumea", fiind standarde personale dupa care te judeci singur, a spus presedintele Raiffeisen Bank Romania, Steven van Groningen in cadrul unui interviu acordat wall-street.ro.

Nu trebuie sa arati la toata lumea ca tu esti mai etic decat celalalt. Este exact cum spunea Margaret Thatcher despre leadership:<<Being powerful is like being a lady. If you have to tell people you are, you aren’t>>

Bancherul a constatat ca in business ajungi la situatii de genul: "daca face toata lumea si eu nu fac, atunci nu supravietuiesc", insa daca esti fortat in anumite momente sa ai un comportament care nu este aproape de valorile tale, atunci poti sa lupti prin alte canale sa atragi atentia asupra eticii. "Nu poti sa spui ca asta este si sa nu faci nimic. Cu totii, cand avem nevoie de doctori, ne ducem acolo. A trebuit sa platesc, nu mi-a placut, dar acum fac ceva ca sa schimb situatia si cateodata putem face mai mult".

Steven van Groningen preda un curs de etica in afaceri la programul de EMBA al Maastricht School of Management Romania.

Citeste tot interviul cu bancherul care a facut cunostinta cu Romania in anii "salbatici" de dupa Revolutie si vezi si alte pranzuri tari in sectiunea @Wall-Street Lunch.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri