Elvetia va acorda Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor fonduri nerambursabile de 2,5 milioane franci elvetieni pentru achizitia de soft si hardware necesar analizei financiare de specialitate, precum si pentru pregatire profesionala.

"Obiectivul general al acestui proiect este sa reduca activitatile de spalare a banilor prin intarirea capacitatii de analiza a Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor. In acest sens, Romania a solicitat sprijin pentru achizitionarea de soft specializat si hardware pentru analiza informatiilor financiare, precum si pentru intarirea capacitatii profesionale a principalilor actori implicati in prevenirea spalarii banilor", a declarat Thomas Stauffer, seful biroului elvetian de contributii din Romania, la evenimentul de semnare a acordului de finantare. Acordul face parte din programul de cooperare elvetiano-roman vizand reducerea disparitatilor economice si sociale, cu o suma totala aolcata de 181 de milioane de franci elvetieni, din care Romania a contractat circa 70%, potrivit ministrului Finantelor, Ioana Petrescu, anunta Mediafax.

"Elvetia este puternic angajata in lupta impotriva coruptiei, precum si in lupta impotriva ciminalitatii financiare trans-frontaliere, si a devenit unul dintre actorii de varf in returnarea activelor ilicite", a completat Stauffer. Oficialul elvetian a precizat ca nu exista cazuri de returnari catre Romania si ca Elvetia nu are un acord de colaborare cu Romania privind evaziunea fiscala.

Ioana Petrescu a afirmat ca exista negocieri in acest moment pe o finantare de 1,3 milioane de franci elvetieni pentru Agentia Nationala de Adminitrare Fiscala (ANAF).

Citeste si:
2015 - Criza aprecierii francului elvetian a afectat multi romani
2015 - Criza generata de...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Frauda: candidati indemnati sa dea bani pentru un job in Elvetia