Tranzactia de preluare a Nextebank de la MKB s-a incheiat

Fondul de investitii Emerging Europe Accession Fund (EEAF), administrat de Axxess Capital, a finalizat preluarea Nextebank de la banca ungara MKB Bank, dupa ce a obtinut aprobarea din partea BNR. Tranzactia a vizat 98% din actiunile Nextebank si a fost anuntata la inceputul acestui an.

Printre investitorii institutionali in EEAF se numara Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), European Investment Fund (EIF), Black Sea Trade and Development Bank si fondul german DEG, subsidiar bancii de dezvoltare KfW.

"Finalizarea acestei tranzactii si preluarea bancii Nextebank de catre EEAF este o premiera in Romania ultimilor 10 ani. Acceptul BNR pentru intrarea in sistemul bancar a unor investitori financiari este un semnal pozitiv pentru piata financiar-bancara (...) Credem ca, intr-un orizont investitional de 6-8 ani, vom construi o banca de succes, profitabila si cu un model e afaceri inovativ (...) Consideram ca segmentele cele mai atractive sunt cele ale IMM-urilor, in domeniile agricol si al serviciilor, precum si anumite segmente de persoane fizice pe care intentionam sa le deservim folosind un model operational eficient bazat pe tehnologie si inovatie, realizand astfel o crestere a gradului de intermediere financiara in anumite zone mai putin bancarizate ale economiei romanesti", a declarat in comunicat Horia Manda, managing partner la Axxess Capital, informeaza Mediafax.

Fondul EEAF succede fondului de investitii Balkan Accession Fund si este cel de-al treilea fond de private equity administrat de Axxess Capital. Axxess Capital este un administrator de investitii prezent de 8 ani in Europa de Sud-Est, care a realizat peste 35 de tranzactii.

Prin intermediul fondurilor administrate, Axxess Capital a realizat si alte investitii in Romania, printre care Frigotehnica, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata de echipamente frigorifice, Capa Finance (institutie financiara nebancara), Industrial Access (companie de inchirieri de echipamente) si Eco Energ Lemn (firma care produce microbrichete din deseuri lemnoase). MKB, parte a grupului german BayernLB, a intrat pe piata romaneasca in 2006, prin preluarea participatiei majoritare la Romexterra Bank.

Citeste si:
E oficial! S-a mai vandut o banca
Nextebank, la a doua...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri