Citigroup a detronat Deutsche Bank din pozitia de cel mai mare trader valutar la nivel mondial, pe care a ocupat-o noua ani, din cauza volatilitatii scazute care a redus tranzactiile cu euro, potrivit datelor Euromoney Institutional Investor, transmite Bloomberg.

Citigroup, care a mai fost lider pe piata valutara in 2002, are o cota de 16,04%, potrivit clasamentului pe 2014 realizat de Euromoney Institutional Investor, peste cea a Deutsche Bank, de 15,67%, scrie Mediafax.

In 2013, cota de piata a Citigroup era in urma Deutsche Bank cu doar 0,28 puncte procentuale.

Banca britanica Barclays se afla pe pozitia a treia, cu o cota de 10,91%.

Cei mai mari dealeri pe piata valutara cu un volum de 5.300 de miliarde de dolari pe zi se confrunta cu un declin al veniturilor din cauza masurilor adoptate de bancile centrale in urma crizei financiare mondiale, care au restrictionat sursele de castig ale traderilor si investitorilor.

Acest fapt s-a adaugat concurentei dintre banci, care au sporit tranzactiile prin intermediul platformelor electronice, pentru a-si mari cota de piata.

"Suntem o banca mare din zona euro, iar faptul ca euro nu a fost in centrul atentiei investitorilor in ultimele 18 luni nu a ajutat. Volatilitatea de pe piata valutara nu s-a mentinut niciodata atata timp la un nivel atat de scazut. Nu stiu ce va provoca cresterea acesteia", a declarat Kevin Rodgers, director la nivel global pentru tranzactii valutare la Deutsche Bank, in Londra.

In ultima saptamana din aprilie, euro a fost tranzactionat in cel mai ingust interval fata de dolar de la debutul monedei unice europene din 1999, fluctuand cu numai 0,7 centi americani, intre 1,3785 dolari pe unitate si 1,3855 dolari pe unitate.

Clasamentul Euromoney este realizat printr-un sondaj in randul traderilor de pe pietele valutare. In acest an, sondajul a fost efectuat in baza a 14.050 de raspunsuri din partea traderilor.

Deutsche Bank a fost lider in topul traderilor de valuta din 2005.

Topul celor mai mari 10 traderi valutari este completat in ordine de UBS, HSBC, JPMorgan, Bank of America, RBS, BNP Paribas si Goldman Sachs.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri