Piata romaneasca de brokeraj in asigurari s-a majorat cu 15,5 procente in primul trimestru al anului 2014, cumuland prime intermediate de 250 milioane euro, conform estimarilor Insurance Profile, citat de 1asig.ro.

Aceasta valoare reprezinta 54% din totalul primelor subscrise pe piata locala. Totodata, este pentru prima data cand brokerii au vandut mai mult de jumatate din asigurarile comercializate in Romania. Pe clase de asigurari, brokerii au intermediat circa 71% din totalul politelor CASCO, 78% din RCA, respectiv 52% din cele property.

Informatiile despre piata de brokeraj in asigurari au fost prezentate in cadrul celei de-a XVII-a editie a FIAR - Forumul International Asigurari - Reasigurari, organizat de Media XPRIMM. Ca structura a pietei de brokeraj, cea mai mare pondere a avut-o clasa RCA - 50%, CASCO - 27% si property - 14%. In acelasi timp, asigurarile de viata au reprezentat 2,5% din totalul intermedierilor.

Mai jos, regasiti topul primilor 5 brokeri din Romania, in primul trimestru al acestui an, conform primelor intermediate.

Top 5 brokeri de asigurare Intermedieri de prime
1. Safety Broker 18,1 milioane de euro
2. Marsh Romania 17,04 milioane de euro
3. Destine Broker 9,58 milioane de euro
4. Transilvania Broker 8,72 milioane de euro
5. Unicredit Insurance Broker 7,82 milioane de euro
Citeste si:
Safety Broker, Signal Iduna si Synevo lanseaza o asigurare de sanatate
Safety Broker, Signal Iduna...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Apartenenta la UE, esentiala pentru capitalismul din Romania
Setari Cookie-uri