29 Mai 2014

Theodor Alexandrescu: Am esuat in a convinge autoritatile sa ne ofere avantajul deductibilitatii



"Noi, ca industrie, am esuat in a convinge autoritatile sa ne ofere avantajul deductibilitatii", a afirmat Theodor Alexandrescu, CEO, Metropolitan Life in cadrul conferintei dedicate asigurarilor de viata si de sanatate, desfasurata cu prilejul Forumului International Asigurari-Reasigurari 2014.

Un astfel de avantaj fiscal al permite dezolvatea pietei de asigurari de sanatate si le-ar da posibilitatea asiguratorilor de a se axa si pe educatia clientului. "Cred ca educatia clientului are un rol foarte important, insa ne aflam intr-o perioada in care venitul consumatorilor este foarte scazut si in care, din pacate, educatia trebuie fortata", a adaugat Theodor Alexandrescu (foto), la evenimentul organizat de Media XPRIMM, potrivit 1asig.ro.

"Cand vorbim cu clientul, vorbim in primul rand de ce ii ramane in buzunar pentru a achizitiona asigurarea, vorbim si de incredere. Este clar ca, fara deductibilitate, nu cred ca putem discuta despre un subiect atat de important ca educatia", a mai spus Theodor Alexandrescu.

In opinia sa, "fara o deductibilitate, piata de asigurari de viata o sa ramana mica. Fara deductibilitate, nu putem oferi ceea ce ofera Polonia, de exemplu".



Citeste si