Piraeus Bank Romania a raportat pentru primul trimestru din acest an un profit net de 4,6 milioane euro, in crestere cu 90% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Creditarea a crescut cu 21%, sustinuta de zona de corporate si IMM.

"Rezultatele financiare pozitive obtinute de Piraeus Bank Romania in T1 2014 an confirma validitatea planului strategic de afaceri adoptat de banca in ultimii ani. Acest plan are ca obiectiv principal ajustarea modelului de business al bancii prin generarea de new business, reducerea nevoii de finantare de la Grupul mama, implementarea de masuri care sa duca la reducerea costurilor, eficientizarea folosirii resurselor si reevaluarea obiectivelor bancii", a spus Catalin Parvu, CEO Piraeus Bank Romania

Banca inregistrase in T1 2013 un rezultat pozitiv de 2,4 milioane euro. Volumul total al creditelor acordate de banca a depasit 1,6 miliarde euro, marcand astfel o crestere de 21% in T1, pe fondul evolutiilor pozitive inregistrate de imprumuturile corporate si IMM.

Depozitele Piraeus Bank Romania au inregistrat un avans de 17% fata de T1 2013 si au ajuns la 1,08 miliarde euro la sfarsitul lunii martie 2014. Activele bancii au urcat cu 7% fata de trimestrul 1 al anului trecut, ajungand la 1,98 miliarde euro. La sfarsitul lunii martie 2014, Piraeus Bank Romania detinea o retea nationala formata din 140 de unitati.

Citeste si:
UPDATE: JC Flowers a castigat lupta pentru Piraeus Bank in fata Patria
Piraeus Bank Romania va fi...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Esecul preluarii Piraeus costa scump Patria Bank. Cota de piata, 0,8%