Totodata, activele bancii elene au crescut semnificativ, la 2,05 miliarde euro, fata de 30 iunie 2013. Volumul creditelor acordate in primul semestru din 2014 a crescut cu 11% fata de S1 2013 si a ajuns la aproximativ 1,5 miliarde euro, in timp ce costurile de provizionare au scazut cu 2% in acelasi interval. Valoarea depozitelor atrase de Piraeus Bank Romania la 30 iunie 2014 depasea 1,1 miliarde de euro, cu 17% mai mult comparativ cu perioada similara a anului trecut.

“Piraeus Bank Romania si-a continuat evolutia pozitiva care a caracterizat inceputul anului 2014, astfel ca profitul bancii a avansat de la 4,6 milioane de euro, in primul trimestru din 2014, la peste 6,4 milioane euro in primul semestru al acestui an. Aceasta traiectorie ascendenta este in linie cu strategia bancii mama, precum si cu planul de restructurare al Grupului Piraeus pana in 2018, aprobat de Comisia Europeana, plan care prevede cresteri ale activitatii Piraeus Bank in Romania", a declarat Catalin Parvu, CEO Piraeus Bank Romania.

Parvu sustine ca rezultatul a fost marcat de scaderea portofoliului de credite neperformante si reducerea costurilor de provizionare, de evolutiile pozitive inregistrate pe zona creditarii corporate si IMM, precum si de avansul realizat in activitatea de atragere de surse de finantare.

Citeste si:

Cititi un interviu cu sefa Piraeus Bank Romania pe zona de IMM, Areti Riga, despre principalele provocari in creditarea companiilor mici si mijlocii.

La sfarsitul lunii decembrie 2013, Piraeus Bank Romania avea aproape 300.000 de clienti si detinea o retea formata din 135 de sucursale.