Valoarea portofoliului de imprumuturi brute al Piraeus Bank in Romania a scazut in trimestrul patru cu 64% comparativ cu trimestru trei, de la 1,3 miliarde de euro la 835 de milioane de euro, potrivit datelor publicate de banca elena si citate de News.ro. Datele referitoare la imprumuturile brute sunt ajustate la influenta fluctuatiei de curs valutar.

In decembrie 2014, portofoliul de credite brute al Piraeus Bank in Romania se ridica la 1,5 miliarde de euro. Banca elena a raportat totodata, pentru sfarsitul anului 2015, imprumuturi nete de 765 de milioane de euro. Volumul depozitelor atrase de Piraeus Bank pe piata locala a crescut cu 11% in trimestrul al patrulea, de la 768 de milioane de euro in trimestrul al treilea la 853 de milioane de euro. La sfarsitul anului 2014, nivelul depozitelor era de 1,14 miliarde de euro.

Piraeus Bank detinea in Romania, la 31 decembrie 2015, active in valoare de 1,58 de miliarde de euro, un numar de 120 de sucursale si 1.435 de angajati. Piraeus Bank Romania a confirmat oficial, marti, intr-un comunicat transmis News.ro, ca urmeaza sa inchida 19 sucursale situate in orase mici si mijlocii.

”Piraeus Bank Romania confirma faptul ca are in plan inchiderea a 19 sucursale din orasele mijlocii si mici. Banca isi optimizeaza reteaua teritoriala cu scopul concentrarii pe activitatile din orasele mari. Decizia de inchidere a unitatilor s-a luat in contextul in care tot mai multe servicii bancare migreaza catre operatiunile bancare efectuate de la distanta, banca dispunand atat de serviciul de internet banking cat si de o retea importanta de bancomate”, se arata in comunicatul bancii.

Procesul de inchidere a unitatilor teritoriale este planificata a avea loc in cursul lunii aprilie.

Citeste si:
Banking in stil american: Hans Klemm, prezent "botezul" First Bank
First Bank, noul brand sub...

Potrivit surselor consultate de News.ro, aceasta masura este luata in contextul unor posibile reluari a discutiilor privind vanzarea bancii. Banca-mama din Grecia a purtat discutii privind o eventuala vanzare a Piraeus Bank Romania inca de anul trecut, dar discutiile au esuat pana acum. Pe lista potentialilor cumparatori s-au aflat Banca Transilvania si OTP Bank, dar si fondul american de investitii JC Flowers.

Anul trecut, Piraeus Bank ocupa locul 11 in sectorul bancar romanesc, cu o cota de piata de 2,5% si active evaluate la aproape 9 miliarde lei. Sistemul bancar grecesc traverseaza de cativa ani o criza care a afectat cele mai mari banci elene, prezente si in Romania.

La nivel de grup, Piraeus Bank a inregistrat pierderi nete de 1,85 de miliarde de euro, din care 1,23 de miliarde de euro in trimestrul al patrulea, generate de majorarea provizioanelor pentru creditele neperformante. Rata creditelor cu intarziere la plata a scazut la sfarsitul lunii decembrie la 39,5%, de la 40,5% la sfarsitul lunii septembrie.

Citeste si:
Consultant: Riscul ca România să rămână fără alimente este scăzut
Consultant: Riscul ca...
Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
CEC și-a mărit profitul în ciuda crizei coronavirusului
Setari Cookie-uri