Ministrul de Finante, Ioana Petrescu, va cere in fiecare luna explicatii sefilor administratiilor fiscale din judetele situate pe ultimele trei locuri la incasarile realizate. Cei care nu si-au indeplinit programul de venituri vor da explicatii lunar in fata ministrului.

"In fiecare luna voi astepta la Bucuresti sa-mi dea explicatii conducerile administratiilor fiscale din judetele situate pe ultimele trei locuri la incasari si care nu si-au realizat veniturile programate. Va asigur ca nu veti face foarte multe drumuri la Bucuresti pentru ca vom gasi si alte solutii", le-a transmis vineri ministrul reprezentantilor conducerii regionale si judetene ai structurilor ANAF la o intalnire de lucru, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Finantelor. Oficialul i-a convocat pe acestia pentru a analiza situatia veniturilor incasate in ultimele trei luni.

"Misiunea dumneavoastra este sa aduceti bani la buget pentru masuri de relaxare fiscala, sustinerea politicilor sociale. (...) Voi fi intransigenta fata de angajatii ANAF care nu isi inteleg misiunea si, mai ales, fata de cei care vor incalca legea", le-a spus Petrescu, conform Mediafax. Ea le-a cerut explicatii sefilor administratiilor judetene ale caror incasari pe luna mai s-au situat sub programul de incasari stabilit, urmand sa-i fie prezentata de catre conducerea centrala a ANAF situatia dificultatilor intampinate de structurile regionale si judetene din cadrul institutiei, pentru a fi identificate solutii de imbunatatire a colectarii.

Reuniunea face parte din seria de intalniri de lucru pe care ministrul le are periodic cu structurile ANAF pentru cresterea veniturilor colectate. Pentru urmatoarele intalniri, Petrescu va merge la sediile directiilor generale regionale.

Citeste si:
Cum vrea Teodorovici sa intinereasca ANAF-ul?
Teodorovici propune ca...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Cat a recuperat ANAF de la cei care nu au putut plati Prima Casa