Grupul ceh Solek, dezvoltator de proiecte de energie regenerabila, a atras peste 6,1 milioane de euro de la Garanti Bank si OTP Bank. Fondurile vor fi folosite pentru refinantarea mai multor parcuri fotovoltaice cu o putere instalata totala de 8,58 MW.

"Obtinerea refinantarii a fost ultima etapa importanta a acestei investitii. Facilitatile de credit externe acordate proiectelor Solek reprezinta o recunoastere a profilului lor tehnic si juridic solid", a declarat intr-un comunicat directorul general al Solek, David Novy,

In comunicatul transmis de catre casa de avocatura Tuca Zbarcea si Asociatii, se precizeaza ca Solek se va concentra pe dezvoltarea si constructia de noi proiecte fotovoltaice, precum si consolidarea prezentei in Romania, cu precadere in zona serviciilor de exploatare si intretinere.

Grupul, controlat de Solek Holding SE, cu sediul in Praga (Cehia), vizeaza si extinderea pe zona energiilor regenerabile in Chile si Turcia.

In prezent, in Romania exista proiecte de productie a energiei in panouri solare de peste 1.000 MW. Dintre sursele regenerabile de energie, cea eoliana este cea mai dezvoltata, cu aproximativ 2.500 MW instalati, echivalentul a 10% din totalul unitatilor de generare a electricitatii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri