Solek ia o finantare de 6,1 mil. euro de la Garanti si OTP

Grupul ceh Solek, dezvoltator de proiecte de energie regenerabila, a atras peste 6,1 milioane de euro de la Garanti Bank si OTP Bank. Fondurile vor fi folosite pentru refinantarea mai multor parcuri fotovoltaice cu o putere instalata totala de 8,58 MW.

"Obtinerea refinantarii a fost ultima etapa importanta a acestei investitii. Facilitatile de credit externe acordate proiectelor Solek reprezinta o recunoastere a profilului lor tehnic si juridic solid", a declarat intr-un comunicat directorul general al Solek, David Novy,

In comunicatul transmis de catre casa de avocatura Tuca Zbarcea si Asociatii, se precizeaza ca Solek se va concentra pe dezvoltarea si constructia de noi proiecte fotovoltaice, precum si consolidarea prezentei in Romania, cu precadere in zona serviciilor de exploatare si intretinere.

Grupul, controlat de Solek Holding SE, cu sediul in Praga (Cehia), vizeaza si extinderea pe zona energiilor regenerabile in Chile si Turcia.

In prezent, in Romania exista proiecte de productie a energiei in panouri solare de peste 1.000 MW. Dintre sursele regenerabile de energie, cea eoliana este cea mai dezvoltata, cu aproximativ 2.500 MW instalati, echivalentul a 10% din totalul unitatilor de generare a electricitatii.

Citeste si:
Grupul Garanti Romania a inregistrat un profit net in crestere cu 25%
Grupul Garanti Romania a...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri