BCR a mai instalat 50 de ghisee automate. Valoarea tranzactiilor a ajuns la 1,12 mld. lei

BCR si-a extins reteaua de ghisee automate cu inca 50 de aparate, ajungand astfel la un numar de 450 de astfel de automate. Banca sustine ca prin utilizarea acestora, clientii au economisit peste 250.000 de ore din timpul lor, dupa ce au realizat tranzactii de 1,12 miliarde lei.

Banca Comerciala Romana a dezvolta conceptul de Self Service prin instalarea acestor Ghisee Automate de Plati (APT) in noiembrie 2012. De atunci si pana in prezent au fost efectuate peste 3,8 milioane de tranzactii, de 1,12 miliarde de lei. Valoarea investitiei in reteaua de 450 ghisee automate se ridica la aproximativ 2,3 milioane euro, conform bancii.

"Printre principalele avantaje ale utilizarii ghiseelor automate se numara rapiditatea in efectuarea tranzactiilor, durata unei operatiuni reducandu-se de la circa 4 minute la mai putin de 40 de secunde. Timpul economisit de clientii nostri de la inceputul anului se ridica la circa 84.000 ore”, a declarat Elena Ionescu Turda, sef departament ATM & Self Service in cadrul BCR.

Ghiseele automate sunt echipamente tip Self Service la care clientii BCR, persoane fizice, pot efectua singuri operatiunile dorite – plata facturilor, alimentarea conturilor curente sau rambursarea sumelor pentru cardul de credit. Tranzactiile pot fi efectuate exclusiv in lei si beneficiaza de comision zero. BCR dispune in prezent de un numar de aproape 685 de aparate Cash In, 450 de APT (Ghiseu Automat de Plati), 72 de Masini Multifunctionale si 163 de Automate de schimb valutar. Totodata, banca are instalate aproape 2.100 de ATM-uri (Cash Out).

Judetele unde clientii au ales sa efectueze cea mai mare parte din operatiuni la automatele bancare in defavoarea ghiseelor bancii sunt, pe langa Municipiul Bucuresti, judetele din vestul tarii (Timis, Arad, Caras Severin), dar si in cele din est (Bacau, Vaslui, Vrancea, Galati). Dintre judetele unde clientii inca prefera operatiunile la ghiseele bancii in locul celor la automatele bancare se numara Valcea, Gorj, Mehedinti, Dolj si Olt. Din totalul tranzactiilor efectuate prin Ghiseele Automate de Plati mai mult de jumatate o reprezinta platile de facturi urmate de alimentari conturi proprii si rambursarile ratelor pentru cardurile de credit.

Citeste si:
BCR raporteaza o scadere a profitului cu 65,6% in primele 9 luni
BCR raporteaza o scadere a...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri