Centrul de outsourcing al SociÚtÚ Generale in Romania, afaceri in crestere cu peste 50%

Société Generale European Business Services (SG EBS), centrul de externalizare deschis de grupul francez in Romania pentru deservirea sucursalelor din Europa, si-a crescut anul trecut afacerile si profitul cu peste 50%, la 31,3 milioane lei (7 mil. euro), respectiv un castig net de 3 milioane lei.

Compania, infiintata in Romania in anul 2011 avand ca actionari BRD - Groupe Societe Generale si Genefinance, o divizie a grupului francez, functioneaza ca un shared service center, o platforma cu experti in domeniile financiar-contabil si resurse umane (HR) care sa sa deserveasca sucursale si filiale Societe Generale din Europa.

SG EBS a avut in primul an de functionare 16 angajati si afaceri de 3,32 milioane lei, cu o pierdere inregistrata la finele anului de 4,5 milioane lei, potrivit datelor Ministerului Finantelor Publice. Anul trecut, compania a ajuns la 144 de salariati si continua sa recruteze intensiv personal pentru serviciile pe care le furnizeaza, publicand numeroase anunturi de angajare pe site-urile de profil.

Veniturile totale inregistrate in 2013 au crescut cu 50,2% fata de anul precedent, la 31,75 milioane lei (7,18 milioane de euro), iar cheltuielile au avansat cu 49%, ajungand la 28,6 milioane lei (6,47 milioane de euro), scrie Mediafax.

Totodata, profitul net a urcat de la 1,94 milioane lei la 2,96 milioane lei (670.000 euro), care va fi reinvestit dupa scaderea cotei de 5% pentru formarea fondului de rezerva, fara acordare de dividende, potrivit unei decizii a actionarilor. Totodata, acestia au stabilit ca remunerarea directorilor companiei sa se incadreze intr-o limita generala de 2 milioane lei brut.

Citeste si:
Job-uri "la moda": ce specialisti vaneaza marile companii din IT si...
Job-uri "la moda": ce...

Anul trecut, Frederic Oudea, pre¬sedintele director general al SocGen, afirma referitor la centrul de expertiza ca Romania a fost aleasa ca locatie in urma unui studiu efectuat pe tarile din Europa, fiind considerata cea mai potrivita pentru platforma care sa deserveasca filialele grupului.

Francezii au o strategie de crestere rapida, oferind pentru posturile scoase la concurs pachete salariale atractive, perioade de training si oportunitati de avansare in cadrul companiei sau grupului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din sec╚Ťiunea Finan╚Ťe - B─ânci »Setari Cookie-uri