Banca Europeana de Investitii (BEI) acorda un credit de 30 de milioane de euro companiei BCR Leasing, reprezentand a doua transa a unui imprumut de 75 de milioane de euro. Fondurile vor fi folosite pentru finantarea IMM-urilor, firmelor cu capitalizare medie si a entitatilor publice cu proiecte in industrie, servicii si infrastructura.

"Finantarea proiectelor implementate de IMM-uri si companiile medii este un obiectiv cheie al politicii BEI in Romania deoarece sectorul IMM si al companiilor medii reprezinta motorul dezvoltarii, inovatiei si crearii de noi locuri de munca", a declarat intr-un comunicat vicepresedintele BEI, Mihai Tanasescu.

Fondurile vor fi utilizate pentru finantarea investitiilor realizate de IMM-uri pentru achizitionarea, renovarea sau extinderea activelor corporale (altele decat terenuri), cercetarea, dezvoltarea crearea retelelor de distributie pe piata interna si pe alte piete din UE, acoperind nevoile de capital de lucru pe termen mediu si lung pentru finantarea ciclului lor comercial regulat.

Entitatile din sectorul public care implementeaza infrastructura la scara mica si medie sau investitiile sustenabile ale comunitatii vor fi eligibile pentru finantare cu scopul suportului pentru serviciile publice in domeniile transportului, energiei, reziduurilor, telecomunicatiilor, apei, sanatatii si educatiei ca si a locuintelor sociale.

Planul de actiune pentru dezvoltare

Creditul BEI este acordat BCR Leasing in cadrul unui plan de actiune pentru dezvoltare in Europa Centrala si de Sud-Est, cu accent pe accesul la finantare al IMM-urilor, competitivitatea si eficientizarea si securitatea energetica. Actualul imprumut reprezinta a doua transa a unui credit de 75 milioane euro aprobat de BEI dupa ce compania a utilizat prima parte a creditului de 15 milioane euro semnat la inceputul acestui an.

"Parteneriatul dintre BEI si BCR Leasing directioneaza resursele financiare direct catre nevoile IMM-urilor, companiilor medii si entitatilor din sectoarele publice. IMM-urile in special reprezinta aproape doua treimi din PIB-ul Romaniei. Initiativa lor antreprenoriala, rezultatul productiei si formarea capitalului sunt vitale pentru a crestere economica sanatoasa", a afirmat directorul general al companiei de leasing, Bogdan Speteanu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri