Cursul BNR a scazut cu doar 0,4 bani (0,09%), in contextul reducerii tensiunilor militare in Ucraina. Ministerul Apararii din Rusia a dispus incetarea unor exercitii militare derulate la granita Ucrainei.

Pentru dolar, BNR a anuntat un curs de 3,3174 lei, in scadere cu 0,16 bani (0,05%) fata de vineri. Paritatea francului elvetian a fost stabilita de banca centrala la 3,6604 lei, in scadere cu 0,4 bani comparativ cu nivelul de 3,6644lei de la sfarsitul saptamanii trecute.

Cursurile de schimb leu/dolar si leu/franc elvetian sunt calculate de BNR in functie de paritatea leu/euro si cotatiile de schimb euro/dolar si euro/franc elvetian. Cu putin inainte de ora 13:00, cand BNR anunta cursul de referinta, euro a fost cotat pe piata interbancara la 4,440 - 4,4420 lei, dupa ce vineri in jurul orei 16:30 a fost tranzactionat la 4,4440 lei.
Cursul a oscilat intr-un interval de 1 ban pe parcursul sedintei, cu un minim al tranzactiilor de 4,4340 lei/euro si un maxim de 4,4450 lei/euro, pe volume medii in piata interbancara pentru luna august, dar reduse comparativ cu restul anului, afirma dealerii, citati de Mediafax. In regiune, forintul si zlotul au stagnat fata de moneda europeana.

"O reducere usoara a tensiunilor militare (in regiune, n.r.) se pare ca a permis leului sa deschida saptamana mai apreciat. Avand in vedere ca nu urmeaza date economice deosebite la nivel global, ne asteptam ca leul sa continue sa se aprecieze usor", a afirmat, intr-o nota catre investitori, economistul sef al ING Bank Romania, Vlad Muscalu. Bursele europene au crescut luni in prima parte a zilei, sustinute de semnalele transmise de Rusia de privind deschiderea pentru o detensionare a situatiei din Ucraina. Agentia de stiri din Rusia RIA Novosti a transmis, vineri, ca guvernul de la Moscova doreste incheierea conflictului din estul Ucrainei si inceperea negocierilor dintre Kiev si separatistii prorusi. Ministrul Apararii de la Moscova a dispus incetarea exercitiilor militare de la granita cu Ucraina, potrivit unei alte agentii de stiri din Rusia, Interfax.

Ratele medii ale dobanzilor practicate de bancile comerciale pentru depozitele atrase (ROBID) si plasate (ROBOR) in lei pe termen de o zi au scazut luni la 0,61% - 1,11% pe an, de la 0,68-1,18% pe an vineri. Ratele medii ale dobanzilor pentru plasamentele pe termen de o saptamana au coborat, de asemenea, foarte usor, la 0,72% - 1,22% pe an, de la 0,74% - 1,24% pe an in sedinta anterioara.

Dobanda ROBOR pentru plasamente cu scadenta la 3 luni, in functie de care sunt calculate dobanzile pentru creditele in lei acordate de banci pe termen scurt si mediu, a urcat nesemnificatic, la 2,1%, de la 2,09% vineri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri