Posta Romana estimeaza ca va incheia negocierile privind furnizarea de servicii bancare si financiare prin intermediul retelei de oficii in ultimul trimestru al anului, unul dintre participantii la procesul de selectie fiind grupul financiar Intesa Sanpaolo (Italia).

"Proiectul de implementare a serviciilor bancare in Posta Romana a fost deschis tuturor institutiilor financiare cu licenta bancara, interesate de incheierea unui parteneriat pe termen lung cu Posta Romana. Proiectul este unul de amploare, atat din punct de vedere organizatoric, cat si din punct de vedere al impactului asupra participantilor la proces, respectiv institutia financiara, Posta Romana, utilizatorii de servicii financiar-bancare si chiar statul roman. Evident, un astfel de proiect este de asteptat sa influenteze semnificativ piata de profil, prin cresterea gradului de incluziune financiara a populatiei", se arata intr-un raspuns al Postei Romane remis la solicitarea Mediafax.

In decembrie 2013, Posta Romana a anuntat ca a inceput negocierile cu grupul Intesa Sanpaolo in vederea incheierii unui acord bilateral privind vanzarea de servicii bancare si financiare in cadrul oficiilor postale ale operatorului si sub brandul «Posta Romana».

"Lansarea proiectului reprezinta rezultatul procesului de selectie organizat de Posta Romana, in conformitate cu noua strategie comerciala aprobata de conducerea societatii, al carei obiectiv principal il reprezinta diversificarea gamei de servicii oferite", se arata intr-un comunicat al Postei transmis la 18 decembrie 2013.

Cu o retea de peste 5.600 de sucursale, compania detine cea mai mare acoperire la nivel national de pe piata serviciilor postale, comparabila cu nivelul de acoperire al celor mai mari operatori de pe piata bancara. Posta Romana mentioneaza ca Intesa Sanpaolo Bank ramane unul dintre participantii la procesul de selectie, aratand ca mai sunt si alte institutii bancare interesate.

Citeste si:
Privatizarea Postei, in linie dreapta: cand vor fi depuse ofertele
Privatizarea Postei, in linie...

"Operatorul public de servicii postale continua dialogul cu institutiile bancare interesate de acest parteneriat si estimeaza finalizarea negocierilor in ultimul trimestru al acestui an", se mai arata in raspuns.

Cu afaceri de 1,15 miliarde de lei in 2013, Posta este cel mai mare operator local de profil. Compania are o retea teritoriala de peste 5.600 de unitati si mai mult de 27.000 de angajati. Posta este controlata de stat (prin Ministerul pentru Societatea Informationala) - 75% si Fondul Proprietatea - 25%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si