Cum influenteaza interchange-ul tranzactiile cu cardul

Andrei Stamatian, prim-vicepresedinte CEC Bank, considera ca micsosarea taxei de POS pe care comerciantii o platesc pentru plata cu cardul nu va duce la scaderea preturilor din magazine, citand exemplul altor tari. Mai mult, el spune ca bancile vor fi mai putin interesate sa instaleze POS-uri daca vor incasa mai putin pentru acceptare.

"Exista o supapa, acea initiativa care va permite comerciantilor sa taxele suplimentar pentru plata cu cardul, fapt care muta comisioanele catre client in cele din urma", precizeaza Dragos Chivu, CEO Printec Group Romania.

Pe de alta parte, avand in vedere ca procentul de plati cu cardul este de 10%, iar o taxare suplimentara ar scadea mai mult interesul pentru platile cu cardul, completeaza Andrei Stamatian.

Vezi mai sus un fragment din emisiunea WALL-STREET 360 in care cei doi manageri discuta despre acest fenomen.

Saptamana pietei cardurilor si a inovatiei in banking la WALL-STREET 360 a fost realizata in parteneriat cu procesatorul de carduri bancare Provus. Fiecare saptamana va fi alocata unei alte industrii, asa ca ramaneti alaturi de WALL-STREET 360 pentru a afla opinii, idei si dezbateri pe teme din domeniul domeniul tau de activitate.

Citeste si
Vom putea achita taxele cu cardul: cine plateste comisionul [VIDEO]