OTP Bank Romania nu intentioneaza sa vanda licenta Millennium bcp, banca preluata recent. Procesul de integrare va incepe dupa ce operatiunea primeste si avizul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), asteptat pana la finele lunii decembrie.

"Vom incepe procesul de integrare a celor doua banci dupa ce primim aprobarea de la banca centrala, probabil in circa doua luni. (...) Nu intentionam sa vindem licenta Millennium", a declarat directorul general al OTP Bank, Laszlo Diosi, dupa un eveniment de lansare a Fundatiei Dreptul la Educatie, care va promova educatia financiara in randul liceenilor. Consiliul Concurentei a aprobat deja operatiunea de preluare, fara a avea vreo obiectie in privinta concentrarii economice realizate, informeaza Mediafax.

OTP Bank Romania a semnat la finele lunii iulie un contract pentru achizitia a 100% din actiunile Millennium Bank pe plan local, valoarea tranzactiei ridicandu-se la 39 milioane de euro. Totodata, OTP Bank va restitui Millennium contravaloarea finantarii intragrup acordate de banca portugheza subsidiarei din Romania, de circa 150 milioane euro, pe care o va inlocui cu o finantare de aceeasi valoare de la banca-mama din Ungaria.
Banca preluata urmeaza sa fie integrata in structura OTP Bank, dupa finalizarea formalitatilor legale si obtinerea aprobarilor necesare.

Diosi a precizat ca OTP Bank Romania a primit avizul favorabil si de la subsidiarele locale din anumite tari in care OTP activeaza, potrivit politicii grupului. Grupul OTP mai furnizeaza servicii financiare in Ungaria, Muntenegru, Croatia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia si Serbia. "Vrem sa pastram pentru clientii Millennium toate conditiile si calitatea serviciilor care li s-au oferit. In primul rand, trebuie sa dezvoltam toate produsele pe care Millennium le are acum in sistemul nostru informatic si cand vom putea realiza fuziunea din punct de vedere juridic putem sa transferam clientii in sistemul nostru informatic, care este local, romanesc", a afirmat Diosi.

El spune ca OTP va integra tot ce este de valoare din Millennium, atat in ceea ce priveste angajatii si sucursalele, cat si serviciile si produsele dezvoltate in reteaua nationala, precum centrele dedicate afacerilor prezente in orasele mai mici. "Inca nu am luat o decizie in privinta angajatilor, cat taiem, vom vedea pe parcurs de ce avem nevoie, vom pastra tot ce este valoros din ambele banci", a precizat Diosi.

Citeste si:
OTP Bank lanseaza portofelul digital OTPay pentru platile cu telefonul
OTP Bank lanseaza portofelul...

Millennium Bank are un portofoliu de circa 80.000 de clienti si o retea de 56 de sucursale si 58 de ATM-uri. In urma tranzactiei, OTP va avea aproximativ 400.000 de clienti, aproape 150 de sucursale si peste 160 de ATM-uri. Banca preluata ocupa la finele anului trecut pozitia 22 in sistemul bancar, cu active de 2,83 miliarde lei (circa 635 milioane euro) si o cota de piata de 0,8%. Ca urmare, OTP Bank isi va majora cota de piata la 2,1% si va urca pe pozitia 11 in topul institutiilor de credit.

Vanzarea subsidiarei din Romania a fost convenita de Millennium bcp in vara anului trecut cu reprezentantii Comisiei Europene, in cadrul unui program de restructurare si recapitalizare. Termenul limita pentru vanzare era iunie 2015. Actiunile grupului Millenium sunt detinute de Mbcp Participacoes - 99,9978% si de BCP - 0,0022%.

Sursa foto: OTP Bank, Shutterstock

Citeste si:
CRIZA FRANCILOR. Inca o banca taie dobanda pe trei luni
Millennium Bank taie cu 1,5...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Ministerul Finanţelor va implementa un program de sprijinire a IMM-urilor
Setari Cookie-uri