Banco Comercial Portugues (BCP), a doua mare banca din Portugalia, vrea sa vanda divizia Millennium Bank Grecia, care inregistreaza pierderi, iar unul dintre posibilii ofertanti este EFG Eurobank, au declarat surse apropiate situatiei pentru agentia Bloomberg, preluata de presa elena, scrie Mediafax.
Banca portugheza este prezenta pe piata romaneasca prin intermediul Millennium Bank Romania, iar EFG Eurobank prin Bancpost.

BCP a cerut investitorilor interesati sa depuna oferte pentru Millennium Bank Grecia pana la mijlocul lunii octombrie, au spus sursele pentru Bloomberg, scrie cotidianul Kathimerini.

EFG Eurobank, a doua mare banca din Grecia, ar putea inainta o oferta de preluare a Millennium, au afirmat sursele.

Institutiile de credit straine incearca sa vanda operatiunile pe care le detin in Grecia, intrucat temerile legate de ramanerea tarii in zona euro persista.

Grupul francez Credit Agricole negociaza cu Alpha Bank vanzarea Emporiki Bank Grecia, la pretul simbolic de 1 euro, iar Societe Generale a discutat cu Piraeus Bank despre divizia Geniki Bank pe care o detine pe piata elena.

BCP isi consolideaza capitalul si analizeaza ce operatiuni va pastra, dupa ce a primit ajutor de stat. Banca portugheza a injectat capital de 100 de milioane de euro la Millennium in ultimele saptamani, pentru a face activele mai atractive pentru potentiali cumparatori, au spus sursele.

Obiectivul BCP este de a-si reduce expunerea fata de Grecia sau de a accesa mecanismul de sprijin al statului elen, a spus un purtator de cuvant al bancii.

"Analizam inca toate variantele", a spsus el.

Millennium a avut pierderi de 154 de milioane de euro anul trecut, comparativ cu un rezultat negativ de 16 milioane de euro in anul anterior. Banca are active de 6,2 miliarde de euro. La sfarsitul anului trecut, Millennium avea 199 de sucursale si 1.200 de angajati, potrivit Asociatiei Bancilor din Grecia.

Millennium Bank Romania are 65 de sucursale si aproape 700 de angajati. In primul semestru, banca si-a redus cu 35,2% pierderile, de la 10,1 milioane de euro in prima jumatate a anului trecut la 6,5 milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri